WhatsApp’ın 2021 yılında tanıttığı ve şu ana kadar sadece fotoğraf ve videolar için geçerli olan “bir kez görüntüle” özelliği, yeni güncelleme ile sesli mesajları da kapsayacak. WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda , bir kez görüntülenen medya gönderimine masaüstü uygulamasında izin vermeye başlamıştı. Bu özellik, önceden sadece fotoğraf ve videoları kapsarken şimdi sesli mesajlara da uygulanmış durumda. Gönderilen sesli mesajlar, karşıdaki kişi tarafından dinlendikten sonra otomatik olarak silinecek.

WhatsApp'tan Sesli Mesajlara Yenilik

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak fotoğraf ve videolar gibi, sesli mesajlar da “tek seferlik” simgesi ile işaretleniyor ve yalnızca bir kez oynatılabiliyor. WhatsApp, bu güncellemenin kullanıcıların daha hassas bilgileri sesli mesaj yolu ile paylaşmalarına olanak sağladığını belirtiyor. Şirket, bu konuda yaptığı açıklamada, “Kredi kartı bilgilerinizi bir arkadaşınıza okurken ya da bir sürpriz plan yaparken, artık sesli mesaj yolu ile hassas bilgileri de gönül rahatlığı ile paylaşabilirsiniz” diyor.

WhatsApp, sesli mesajları varsayılan olarak uçtan uca şifreleme ile koruyor. Bir kez görüntülendikten sonra otomatik olarak silinecek olan sesli mesajların önümüzdeki günlerde tüm dünyada kademeli olarak adım adın kullanıma sunulması planlanıyor.

WhatsApp, son zamanlarda “kilitli sohbetler” olarak adlandırılan özel sohbetlerin istenildiğinde sohbet listesinden gizlenebileceğini ve hatta şifre ile korunacağını açıklamıştı. Ayrıca, resim ve videoları orijinal kalitede paylaşma özelliğinin ilk etapta iOS kullanıcıları için aktif edileceği açıklanmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir