WhatsApp, işletme ile müşteriler arasında iletişimi daha da iyileştirmek için geliştirmiş olduğu derecelendirme özelliğini sundu. 

E-ticaret platformlarından da alışık olunduğu üzere ‘puanlama sistemi’ WhatsApp işletme hesapları ile beraber geliyor. Şirketlerin müşteriler ile iletişime geçmelerini kolaylaştırmak amacıyla oluşturdukları işletme hesapları artık kullanıcılar tarafında da değerlendirilebilecek. WhatsApp tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, işletme puanlayan kullanıcının kişisel bilgilerini göremeyecek. Yeni özelliğin geliştirme sürecinde görev alan Türk Meta (eski adıyla Facebook) çalışanı Güney Kayım, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, “WhatsApp’ta geliştirdiğim ilk customer facing özellik release oldu. Artık bir iş yeriyle konuşurken, iş yerinden gelen mesaja puan verebiliyorsunuz.” bilgisini paylaştı.

WhatsApp, işletme hesaplarını geliştirmeyi düşünüyor

İşletme hesaplarını değerlendirme özelliği, yaklaşık olarak 1 ay önce WABetaInfo tarafından ortaya çıkarıldı. İlk olarak ise iOS ve Android Beta kullanıcılarının erişimine açıklanan puanlama sistemi, şu an için genel olarak kullanıma sunuldu. İletişim halinde olduğunuz bir işletmenin size gönderdiği mesajları değerlendirerek, söz konusu bu hesapla ilgili olarak memnuniyetinizi belirtebilirsiniz.

13 8

Mesajları değerlendirmek için:

  • WhatsApp’ı açın.
  • Ardından işletmeyle aranızdaki sohbeti açın.
  • Değerlendirmek istediğiniz mesaja dokunun ve basılı tutun.
  • Değerlendir’e dokunun.
  • Mesajı değerlendirmek için istediğiniz sayıda yıldızı seçin.
  • Gönder’e dokunun.

Mesajları ‘Hiç yararlı olmadı’, ‘Yararlı olmadı’, ‘Biraz yararlı oldu’, ‘Yararlı oldu’, ‘Çok yararlı oldu’ olmak üzere 5 farklı seçenek üzerinden yıldızla değerlendirmek mümkündür. WhatsApp, göndermiş olduğunuz oylamayı işletme hesabına kimliğinizi belli etmeden anonim olarak bildiriyor. Yani isminiz veya diğer kişisel bilgileriniz karşı taraf ile paylaşılmaz. Şirket değerlendirme yapacak olan kullanıcılar için, “Geri bildiriminiz isimsiz olarak kaydedilir ve WhatsApp tarafından, işletmelerin müşterilere gönderdikleri mesajları iyileştirmelerine yardımcı olmak amacıyla kullanılır” ifadeleriyle bilgilendirme yaptı. Söz konusu bu özelliği geliştirme amacının da işletme hesabı ile kullanıcı arasındaki iletişimi daha iyi hale getirmek olduğunu belirtti. 

WhatsApp masaüstü uygulaması için de harekete geçti

WhatsApp, Windows işletim sistemine yönelik olarak geliştirdiği UWP (Evrensel Windows Platformu) tabanlı uygulamasını kullanıcıların beğenisine sundu. Yeni uygulama, WhatsApp Web’in desteklemediği ‘bilgisayardan son görülme kapatma’ gibi gizlilik ayarlarını yönetmek konusunda yardımcı olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir