WhatsApp’a yeni bir giriş seçeneği geldi

Günümüzün en yaygın eş zamanlı iletişim uygulaması WhatsApp, yakın zamanda kullanıma açılacak bu yeni doğrulama yolu için ilk adımı iOS üzerinden attı.

“E-posta ile doğrulama” özelliği iOS cihazlar adına yapılan güncelleme ile kullanıma sunuldu, şu an tüm kullanıcılarda aktif olmayan bu son sürüm ile beraber, artık WhatsApp uygulamasında kimlik doğrulaması yapılırken SMS alternatifi olarak E-posta seçeneği de görülecek.

whatsapp messenger

Yayınlanan güncelleme ile kullanıcılar, hücresel servisin olmadığı durumlarda WhatsApp hesabına giriş yapabilecek. Bu işlemin yapılabilmesi için uygulama içerisinde yer alan ayarlar bölümünden Hesap sekmesine gidip e-posta adresinin aktif edilmesi gerekiyor.

Meta, yaptığı açıklama ile beraber kullanıcının e-posta adresini, sadece kendi hesabını açmak adına kullanacağını ve bu adresin başka kişilerle paylaşılmayacağını belirtti, güncellemenin Android tarafına ne zaman geleceği sorusun ise henüz net bir tarih verilmedi. 

WhatsApp Beta’da yapay zeka çalışmaları

Birkaç ay önce yaptığı resmi açıklamada Zuckerberg, uygulama içerisinde yapay zekayı daha aktif kullanmak istediğini ve bu yolda çalışmaların yapıldığını belirtmişti. Beta sürümünde aktif olarak test edilen bu yapay zekanın bir “sohbet botu” olduğu öngörülüyor. WhatsApp ekibi, beta sürümlerinde uygulamaya ekledikleri kısayol butonuyla ChatGPT, Bard benzeri bir sohbet deneyimi sunan yapay zeka üzerine çalışıyor. 

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir