WhatsApp Kanallar özelliği ile önemli bir atılım yaparken şimdi Kanallar sekmesine yeni özellik getiriliyor.

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kapsamını genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde uygulamaya eklenen Kanallar özelliği ile spor takımlarından internet sitelerine kadar şirketlerin Kanallar bölümünden paylaşım yapmasına imkan tanımıştı. Yapılan bu hamlelerin ardından etkileşimlerin artmasını sağlayan WhatsApp yönetimi, şimdi kanallar için küçük düzenlemeler getiriyor. Beta süreçlerinde ortaya çıkan yeni özelliklerde WhatsApp kanallar için sabitleme desteğinin getirileceği görüldü.

WhatsApp Kanallar Sabitlenecek

Kanallar özelliği ile sosyal medya ağlarına benzer bir işleve sahip olan WhatsApp, favori kanalların ön planda olması adına sabitleme özelliğini kullanıma sundu. Kullanıcıların sürekli takip ettiği kanalları daha kolay bir şekilde bulması ve takip etmesi adına kanallar sekmesinin üstüne sabitlemesi mümkün olacak. Yeni özellikte limit ise 3 kanal olacak. İstenilen 3 kanal üstte sabitlenebilecek.

WhatsApp'taki Kanallar Yeni Özellik Geliyor
WhatsApp’taki Kanallar Yeni Özellik Geliyor

Sohbet gibi alanlarda sabitleme özelliğini kullanıma sunan WhatsApp için sabitleme özelliği büyük bir yenilik değil. Ancak kanallar için getirilecek sabitleme özelliği, kanallar bölümündeki işlevselliği arttıracak.

Sabitlenen Kanallar Böyle Görülecek

iOS sürümünde Beta sürecinde olan özellik, kısa süre içerisinde hem Android hem de iOS cephesinde kullanıcılara sunulacak. Beta kullanıcıları tarafından paylaşılan ekran görüntüleri ile özelliğin nasıl görüleceği şimdiden görülebiliyor.

Başlangıç aşamasında 3 kanal ile sınırlandırılmış olsa da bu sayı ilerleyen dönemlerde 5’e çıkarılacak. Kanallar bölümünü etkin bir şekilde kullananlar için işleri kolay hale getirecek sabitleme özelliği, favori kanalların her zaman önde kalmasını sağlayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir