WhatsApp dünya üzerinde anlık olarak mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan en popüler uygulama diyebiliriz. Uygulamanın birçok avantajı ve özelliği olduğu gibi bu uygulama hakkında hala merak konusu olan sorular bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde yurtdışındayken WhatsApp kullanmak ücretli mi bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız. Bildiğiniz üzere WhatsApp uygulaması Wifi olmayan ortamda telefonunuzda e-posta ve web tarayıcınızı kullanıken aktif olan internet paketinizi kullanır. Normal şartlarda dolaşımdayken hücreel veriniz bir ek ücretlendirme işliyor ise yine aynı olarak WhatsApp kullanırkende mobil operatörünüz sizlerden ek bir ücret kesecektir.

Diğer ülkelerde bu internet kullanımınızın ücret detayları için politikalar, ücretler ve SIM kart detayları için kendi mobil operatörünüze başvurabilirsiniz. Uluslar arası bir veri sisteminiz yok ise dolaşımdayken olabilecek ücret kesintileri için Dolaşımdayken Veri Servisleri’ni kapatmayı unutmayın. WhatsApp uygulamasını Wifi ağı bağlı iken kullanmak operatörünüzün sizlerden ücret kesmesini engelleyecektir. Ancak bazı noktalarda Wifi dolaşım ağlarının dahi ücretli olabileceği ihtimalini unutmayınız. Bu noktada veri dolaşımı cihazınızda aktif ise WhatsApp’ta bazı ayarlar yapmanızı önerebiliriz.

Ekstra veri ücretleri ödememek için WhatsApp üzerinde Medyayı otomatik indir özelliğini sadece Wi-Fi olarak ayarlamanızı tavsiye ederiz. Bu noktada arkadaşınız sizlere büyük boyutlu bir video gönderdiğinde paketiniz otomatik olarak indirmeye başlamaz ve bu sayede Wifi ortama geçince siz o içeriği manuel olarak indirebilirsiniz.

Veri Dolaşımı Kapatmak

  • iPhone cihazınız üzerinden Ayarlar sekmesine ulaşın.
  • Oradan Hücresel > Hücresel Veri Seçenekleri adımlarını izleyin.
  • Gelen bölümden Hücresel veri veya veri dolaşımı seçeneklerini kapatın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir