WhatsApp’ta konuşma geçmişleri uzadıkça aranan içerikler bulmak zorlaşabilir. İşte işinizi kolaylaştıracak tarihe göre WhatsApp mesajlarını arama işlemleri…

WhatsApp, son yıllarda en çok kullanılan iletişim uygulamalarından birisi olduğu gibi önemli bilgiler içeriyor. Konuşma geçmişlerinizde aramak istediğiniz içerikler için uygulamadaki arama araçlarını kullanabilirsiniz. Ancak bu aramalarınızı tarihe göre daraltabileceğiniz biliyor musunuz? Belirli bir tarihte gönderilen veya da alınan mesajları görüntülemek istediğinizde ilgili özellikten yararlanabilirsiniz.

WhatsApp Mesaj Aramaları Tarihe Göre Nasıl Yapılır?

WhatsApp mesajlar aramalarını tarihe göre yapmak istiyorsanız öncelikle en son sürümü kullandığınızdan emin olmalısınız. Eğer bu konuda bilginiz yoksa uygulama marketten güncelleme kontrolü yaparak en son sürüme geçiş yapabilirsiniz.

WhatsApp Mesajlar Tarihe Göre Nasıl Aranır?
WhatsApp Mesajlar Tarihe Göre Nasıl Aranır?

Ardından aşağıdaki adımları takip ederek işlemleri tamamlayabilirsiniz.

  • WhatsApp’ı açın ve ardından arama yapmak istediğiniz sohbeti seçin.
  • Sohbet penceresinin sağ üst köşesindeki üç noktalı menüye dokunun.
  • Mesajlarda arama yapabileceğiniz klasik bölümü burada görebilirsiniz.
  • Tarihe göre arama yapmak istediğinizde ise sağ tarafta yer alan takvim simgesine dokunun.
  • Ardından açılacak takvimden arama yapmak istediğiniz tarihi girin.
  • Tarih seçimi yapıldıktan sonra sohbet, girilen tarihe geri gidecektir. Böylece ilgili tarihteki mesajları görüntüleyerek istediğiniz şekilde arama yapabilir, mesajları görüntüleyebilirsiniz.

Bu özellik basit gibi görünse de çok uzun bir konuşma geçmişiniz varsa ve ulaşılmak istediğiniz tarih üzerinden uzun bir zaman geçmişse uzun uzun yukarıya kaydırmak yerine arama bölümünden ilgili tarihe geçiş yapabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir