WhatsApp’ta yenilikler bitmiyor. Uygulama ile ilgili gündeme gelen son haberlerde sesli mesajlar için yeni özellikler üzerinde çalışıldığı belirtildi.

Açıklamalara göre WhatsApp’ta her gün 7 milyar sesli mesaj gönderiliyor. Günlük yüksek sayıda sesli mesaj gönderilmesi, WhatsApp için yeni bir özelliğin geliştirilmesinde etkili oldu. Geçtiğimiz günlerde mesajlara emojiler ile tepki verme, anket özelliği ve çoklu cihaz desteği gibi pek çok özellikle gündeme gelen WhatsApp, sesli etkileşimleri arttırmak adına da ek özellikler getirmeye çalışıyor.

WhatsApp sesli mesajlarına yeni özellikler geliyor

Sesli mesaj gönderimi sırasında çeşitli iyileştirmelerin yapılacağı yeni özellikte, taslak önizleme kaydı, duraklatma ve kaydı devam ettirme gibi pek çok farklı seçenek kullanıcılara sunulacak. Üstelik sohbet dışında oynatma, oynatmaya devam etme ve ses dalgalarının görselleştirilmesi gibi pek çok yenilik güncelleme ile birlikte kullanıcılar tarafından kullanılabilecek.

2013 yılından beri sesli mesaj özelliği üzerinde çalışan şirket, ortalama 7 milyara ulaşan günlük gönderimler sonrası bu özellikler üzerine yoğunlaştı. Uygulamanın popüler bir işlevi olan ve kullanıcılar tarafından çok daha faydalı bulunan sesli mesajlar, mesaj yazmak yerine tek dokunuş ile karşıya istenilen mesajın gönderilmesini sağlıyor.

Yeni dönemde en büyük yeniliklerden bir tanesi sohbet dışında dahi sesli mesajın dinlenebilir olması olacak. Kullanıcılar sesli mesajı açtıktan sonra mesajı dinlerken diğer WhatsApp kullanıcıları ile mesajlaşabilecek. Sesli mesaj ise arka planda oynatılacak. Konu ile ilgili paylaşılan bir ekran görüntüsü şöyle; 

WhatsApp

Sesli mesajlarda kullanıcıların istediği şekilde duraklama yapma ve kaldığı yerden devam ederek tek bir parça halinde sesli mesaj göndermesi yeni güncelleme ile kolaylaştırılacak. Yeni özellikler arasında taslak önizlemede ise kullanıcıların mesajı göndermeden önce dinlemesi ve uygun görmediği takdirde silmesi hedefleniyor. Tüm bu özelliklerin büyük bir bölümü birkaç hafta içerisinde canlı olarak test edilmeye başlanacak. Böylece kullanıcılar beta sürümlerde yeni özelliği kullanarak WhatsApp’ta daha iyi sesli mesaj deneyimi elde edebilecek. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir