WhatsApp, uygulama içerisinde Durumum kısmında yer alan hikayelerin arasında reklam göstermek için çalışmalarına devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama, platformun tepe yöneticisi olan Will Cathcart’tan geldi. Cathcart reklamların Durumum bölümü dışında bir süre önce kullanıma sunulan Kanallar bölümünde de gösterilebileceğini açıklasa da bunun için kesin bir zaman aralığı vermedi.

Brezilya gazetesi Folha De S. Paulo ile röportaj yapan Cathcart, muhabirin “Uygulama sonsuza kadar ücretsiz ve reklamsız mı olacak?” sorusu üzerine mesajlaşma deneyimi içinde platformun gelen kutusunda reklam göstermeyeceğini açıkladı. Cathcart, kanallara aboneliğin kanal sahipleri tarafından ücretli hale getirilebileceğini ve bunun için Kanallar’da reklam verilebileceğini belirtti.

m013t0007 a social media whats app icon 30may23 1600x900 1

WhatsApp reklam gösterme planını ertelemiş olsa da hedefinden vazgeçmiş değil

Fakat reklam gösteriminin gizllilik konusunda hassas kullanıcıları rahatsız edebileceği endişesi ile 2020 itibarı ile bu plan bir süreliğine ertelenmişti. Fakat WhatsApp buna rağmen, uygulama içinde reklam gösterme isteğinden vazgeçmiş değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir