Whatsapp Web veya Whatsapp Masaüstü kullanıcısıysanız, artık platformda yeni tanıtılan ve kendi özelleştirilmiş çıkartmalarınızı oluşturmanıza olanak tanıyan bir özellikten yararlanabilirsiniz. Özellik şu anda iOS veya Android kullanıcıları tarafından kullanılamıyor ve Facebook’un sahip olduğu anlık mesajlaşma platformu tarafından ne zaman olacağı konusunda bir netlik yok.

Whatsapp kullanıcıları bu özelliğe WhatsApp Web’den hemen erişebilirken, WhatsApp for Desktop platformunun önümüzdeki hafta içinde tanıtılan özelliği alması muhtemeldir.

Whatsapp Özelleştirilmiş Etiketler Özelliği

Whatsapp, yalnızca WhatsApp’ın mobil uygulamalarında, kullanıcıların kişilerini, kişisel sohbetlerdeki çıkartmaları ve grup sohbetlerini gönderebilecekleri bir özelliğe sahipti.

Ancak artık Whatsapp kullanıcıları, Whatsapp Web platformu üzerinden kişisel ve grup sohbetlerinde kişilerini, özelleştirilmiş çıkartmalarını gönderebiliyor. Yakında, özellik Whatsapp Masaüstü platformunda da tanıtılacak.

Anlık mesajlaşma platformu, 2018’de üç yıl önce çıkartmalar yayınladı ve kullanıcılar arasında bir hit oldu. ‘WhatsApp’ta çıkartma nasıl gönderilir’, o yıl Google Hindistan’da en çok aranan ‘Nasıl yapılır’ uzantılarıydı. 

Whatsapp’taki çıkartma paketinden sadece çıkartma indirip göndermekle kalmaz, aynı zamanda kendi çıkartmalarınızı da yapabilirsiniz. Öte yandan Android ve iOS’ta, özel çıkartmalar oluşturmak için üçüncü taraf bir uygulamaya sahip olmanız ve ardından Whatsapp’a göndermeniz gerekir.

Whatsapp’ta Kişiselleştirilmiş Etiketinizi Nasıl Oluşturursunuz?

Bunun için Whatsapp Web’in en son sürümüne sahip olmanız gerekir.

  • Whatsapp Web hesabınıza giriş yapın.
  • Sohbet paneline gidin ve çıkartmayı göndermek istediğiniz kişiye tıklayın. 
  • Sohbette, dosya ekle simgesine, ‘ataş’ ​​simgesine tıklayın.
  • Açılır pencerede, sondan ikinci simge olan mavi renkli ‘Çıkartma’ simgesine tıklayın. Bu, bilgisayarınızda kayıtlı görüntüleri açar.
  • İstediğiniz görüntüyü seçin ve çıkartma oluşturma aracıyla açılacaktır.
  • Bilgisayarınıza kaydettiğiniz resmi, emoji, metin, doodle ve daha fazlasını ekleyerek çıkartmanızı düzenlemenizi sağlayan Whatsapp’ta bulunan araçlarla düzenleyebilirsiniz.
  • Başarılı bir şekilde düzenlenip oluşturulduktan sonra, özel çıkartma hem grup sohbetinde hem de kişisel sohbette seçilen kişiye gönderilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir