WhatsApp’ta kullanıcıların yaşadığı en büyük sorunlardan birisi olan platformlar arası sohbet aktarım seçeneği artık resmi olarak sunuluyor. Konuyla ilgili gelişmeler, resmi hesaplar üzerinden duyuruldu.

WhatsApp’ta uzun zamandır Android ve iOS arasında sohbet geçmişinin aktarılması için testler yapılıyordu. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından WhatsApp’tan son dakika açıklaması geldi ve platformlar arası sohbet aktarımının resmiyet kazandığı duyuruldu. Daha önce sadece 3. taraf uygulama ve araçlar ile yapılan transfer işlemleri, artık WhatsApp resmi araçları üzerinden gerçekleştirilebilecek.

iOS için WhatsApp indir
Android için WhatsApp indir

WhatsApp’ta iOS ve Android arası sohbet aktarımı nasıl olacak?

Yapılan açıklamalar ve WhatsApp destek sayfasında yer alan ifadelere göre kullanıcılar Android’den iOS’a Taşı gibi resmi araçlar ile aktarım yapabilecek. Bu işlemler sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan birisi iki cihazda da WhatsApp’ın son sürümünün kullanılması. Bunun dışında WhatsApp’ın açıklamalarına göre dikkat edilmesi gerekenler şöyle;

  • Aktarım yapılacak yeni telefonda, aktarımın yapılacağı telefon numarasının kullanılması gerekiyor.
  • iPhone’a yapılacak aktarımlarda ise cihazın fabrika ayarlarına sıfırlanmış ya da yeni olma şartı bulunuyor.

Yapılacak işlemlerde hesap bilgileri, profil fotoğrafı, bireysel ve grup sohbetleri, sohbet geçmişi, sohbetlerdeki multimedya içerikleri ve WhatsApp ayarları aktarılabilecek. WhatsApp arama geçmişi ise aktarım dışı bırakılıyor ve alınamıyor. Kullanıcıların Android – iOS arası transferlerdeki diğer detaylar ve sorunlar için WhatsApp destek sayfasına göz atması yeterli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir