Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp için yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Şirket gizliliği ön plana çıkartan yenilikleri uygulamasına dahil etmeye devam ediyor. Şimdi ise yeni bir gizlilik özelliği daha platforma eklenmiş oldu. Bu yenilik sayesinde artık uygulamada çevrim içi olduğunuzu diğer insanlardan gizleyebileceksiniz. Henüz kısa süre önce gizliliğe yönelik bir yenilik getiren WhatsApp, profil fotoğrafı ve durum gibi kişisel bilgileri daha fazla gizlemek için “Şunlar Hariç Kişilerim” seçeneğini eklemişti. Ancak sızıntılar kapsamında yeni bir özellik üzerinde daha çalışan WhatsApp, gizlilik ve özelleştirme seçeneklerini artırmayı hedefliyor.

Android için WhatsApp indir
iOS için WhatsApp indir

MacOS için WhatsApp indir
Windows için WhatsApp indir

WhatsApp’a çevrim içi gizleme özelliği ekleniyor

Sızdırılan ekran görüntüsüne göre WhatsApp iOS uygulaması üzerinden kullanıcıların çevrimiçi durumlarını gizleme özelliği geleceği gözüküyor. Platformda uzun yıllardır kullanıcıların son görülmelerini gizleme seçeneği bulunuyordu. Ancak kullanıcıların görünmek istemediği kişiler için daha fazla gizlilik özelliğine ihtiyacı bulunuyordu. WhatsApp’a yeni geleceği iddia edilen bu özellik sayesinde ise artık kendilerinin çevrim içi durumlarını takip eden kişiler söz konusu bu çevrim içi durumlarını tamamen kapatabilecekler. Bu sayede ise kullanıcılar artık istemedikleri kişilerden çevrim içi durumlarını gizleyebilecekler.

Henüz beta sürümüne dahi gelmeyen bu yeniliğin, sızıntılardan ibaret olduğunu ve özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise belli olmuş değil. Bu tarz gizlilik özelliklerini seven ve kullanan kullanıcılar için oldukça beğenilen bu yeniliğin kullanıcılar tarafından oldukça beğenilerek kullanılması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir