WhatsApp web ve masaüstü uygulamasında daha önce aktif olan, ancak uygulamalardan geri aldığı bir özelliği yeniden kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor. Sadece ve sadece bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve videolar gönderebilme özelliği WhatsApp’ın mobil uygulamasında aktif olsa da, web ve masaüstü uygulamasından kaldırılmıştı. Kullanıcıların yoğun talebi üzerine bu özellik yakında yeniden kullanıma sunulacak.

Duyumlara göre WhatsApp’ın geçtiğimiz haftalar itibarıyla bu özelliği yine yeniden geri getirmeye karar verdiği ve birkaç hafta içinde uygulamanın başlayacağı belirtildi. Kullanıcılar yine daha önceden de olduğu gibi, fotoğraf veya video gönderirken ekranın sağ alt kısmında yer alan “1” butonuna tıklayarak medya içeriklerini ve görüntülerini sadece tek sefer görüntülenebilecek şekilde ayarlayabilecekler.

WhatsApp

Tek sefer gösterim alacak şekilde gönderilen medya içerikleri, cihaz ayarları gönderilen medyaları kaydetsin olarak ayarlansa da buna rağmen telefona kaydedilmiyor. Doğal olaraktan bu görüntüler başkasına aktarmak da mümkün olmuyor. Özellikle gizlilik konusunda hassas olan kişiler, bu uygulamayı oldukça seviyor. Karşı tarafın depolama alanları konusunda da hassas olan kullanıcılar da fotoğraf veya video gönderirken alan kaplamaması açısından bu aracı kullanmayı tercih edebiliyor.

WhatsApp web ve masaüstü uygulamalarında bir kez gösterim alacak fotoğraf ve videoları kimler paylaşabilecek?

WhatsApp web ve masaüstü uygulamalarında bir kez gösterim alan fotoğraf ve videolar gönderebilmek için masaüstü uygulamalarının en son çıkmış olan ve en güncel sürümlerinin yüklü olması gerekmektedir. Güncellemenin ne zaman dağıtılacağı konusunda henüz net bir takvim açıklanmamıştır.  Tarihin belirtildiği takdirde kullanıcılar hemen geçiş yapacaklardır bu sebepten dolayı tarihin belirtilmesinde  fayda var.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir