En çok kullanılan mesajlaşma programlarından birisi olan WhatsApp, yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Kullanıcıların sohbet etme deneyimlerini daha da geliştirerek yeni özellikleri devreye sokuyor.Yeni gelen bilgilere göre WhatsApp’ta mesajlaşma sırasında video çekebilecek ve görüntülü olarak mesaj gönderme özelliği gelecek. Yapılmış olan yeni özellikte video mesajları süresi de uzun olarak belirlendi. Kullanıcıların sohbet sırasında atacağı video mesajları 60 saniyelik süreli olarak eklemesine imkan tanıyor. 

WhatsApp’ta yeni özellik nasıl çalışıyor?

En popüler mesajlaşma platformlarından birisi olan Whatsapp, yeni getirilmiş olan sohbetleşme özelliğini “video göndererek yansıtılmış olan duygularla anları paylaşmanın eğlenceli bir yolu” olarak ifade ediyor. Kullanıcılar, sohbet ederken video mesaj moduna geçerek, eller serbest şekilde video kaydı oluşturabilecek.

Video kayıt süresi 60 saniye belirlenmesiyle video esnasında hem ön hemde arka kameraya geçiş yaparak kullanımı sağlanabilecek. Bunun yanı sıra göndermek istediği videoyu çektikten sonra tercih edilmezse iptal edilebilecek. Video çekiminden sonra videonun ne kadar süreye ulaşmış olduğunun kontrolünü sağlayabilecek. 

WhatsApp’ın yapmış olduğu açıklamasında video mesajlarınız açtığınız esnada otomatik bir şekilde sessiz modda açılacak ve ses artırma ve azaltma tuşlarına dokunarak sesini açabilme özelliği sunacak. Gönderilmiş olan görüntülü mesajlar kullanıcı silene kadar sohbette gözükmeye devam edecek. silindikten sonra fotoğrafa erişim sağlanamayacak. Bunun yanı sıra normal WhatsApp mesajlarında olduğu gibi bu mesajlarda gizlilik sebebi ile uçtan uca şifrelenmiş olacak.

Meta uygulama için oldukça fazla özellikle ve yeniliklerle gelmeye devam ediyor.Bi süre önce Whatsapp’ta aramaları sessize alma özelliği de kullanıcıların oldukça dikkatini çekmişti. bu özelliğin geliştirilme amaçlarından bir tanesi dolandırıcılık konusunda, spam ve bilinmeyen numaralar tarafından gelen numaraları otomatik bir şekilde filtreleme imkanı sunması oldu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir