Meta CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp’ta yöneticilere bir gruba kimlerin katılabileceği konusunda daha fazla kontrol ve kolaylık sağlamak için yeni özellik daha tasarladı. WhatsApp’ta gruplar için yeni bir güncelleme duyurdu. Zuckerberg ayrıca, kullanıcıların hangi gruplarla ortak noktaları olduğunu keşfetmelerini kolaylaştıran ek bir özelliği de ortaya çıkardı.

Şirket, yöneticiler için grup gizliliklerinin üzerinde daha fazla durulması ve  kontrol sağlamak istediğini söylüyor. Bu sebep yöneticilere bir gruba kimlerin katılabileceğine kolaylıkla ve pratik  bir şekilde karar verme imkanı sağlayan basit bir araç geliştirdi. Artık WhatsApp üzerinde bir yönetici, grubunun davet bağlantısını paylaşmayı veya grubunu bir toplulukta katılabilir hale getirmeyi seçtiğinde, artık kimlerin içeri alınacağını yönetmek için tüm isteklere tek bir yerden erişilebilir durumda olacak. Bu yeni özellikle, yöneticiler reddetmek amacı ile bir “X” işaretini tıklayabilir. Veya bir kullanıcıyı onaylamak için bir onay işareti ile katılımını sağlayabilir. 

WhatsApp,artık  kullanıcıların kimlerle hangi gruplara ortak olarak bulunduğunu bulmasını kolaylaştırmak istediğini de dile getirdi. Uygulama artık gruplarınızı ortak olarak kimlerin olduğunu görmemiz için bir kişinin adını aramanıza izin veriyor. Biriyle ortak bulunduğunuz ve bildiğiniz bir grubun adını hatırlamakta güçlük çekiyorsanız veya ikinizin de içinde olduğunuz grupları görmek istiyorsanız bu çıkan yeni özelliği kullanarak kolaylıktan faydalanabilirsiniz.

WhatsApp'a Sesli Durum Özelliği Geldi

Whatsapp yeni özelliklerle geliyor

Yeni özelliklerin sunulacağı lansman, WhatsApp’ın daha büyük, daha yapılandırılmış tartışma grupları sunan yeni bir özelliklerinden birisi olan Toplulukları başlatmasından birkaç ay sonra geldi . Topluluklar, yönetici kontrolleri, alt gruplar ve duyuru grupları için destek sağlanması, 32 kişilik sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirebilmek, daha büyük dosya paylaşımı yapılması, emoji tepkileri ve anketler dahil olmak üzere mesajlaşma platformuna bir dizi yeni özellik getiriyor. Toplulukların kendileri 1.024 kullanıcıya kadar olan grupları destekleyebilir ve uçtan uca şifreleme sunulabilir durumda.Şirket, e-postayla gönderilmiş olan bir basın açıklamasında,

, “Geçen yıl, insanların WhatsApp’ta gruplarından en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olmak için Toplulukları kullanıma sunduk” dedi. “Başlangıçtan beri hem yöneticiler hem de kullanıcılar için daha da fazla araç geliştirmek istedik. Bugün, grupları yöneticiler için daha kolay yönetilebilir ve herkes için daha kolay gezinilebilir hale getirmek için yaptığımız birkaç yeni değişikliği kullanıma sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Bugün duyurulan bu iki yeni özellik için, önümüzdeki haftalarda dünya genelinde kullanıma sunulmaya başlanacağı bildirildi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir