Akıllı telefonlar için geliştirilen mesajlaşma platformu WhatsApp, şimdi de sesli durum özelliğine sahip bir güncelleme ile geldi. Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma platformunun kullanıcıları artık Instagram hikayelerine benzer bir şekilde yalnızca sesli durum paylaşabilecek. Şirket, geçtiğimiz aylarda beta test kullanıcılarına sunularak ayrıntılarını incelediği yeniliği tüm iOS kullanıcılarına sundu. App Store üzerinden yeni sürüm olan 23.5.75 güncellemesini yükleyen iPhone kullanıcıları yeni özelliği kullanabilecek.

Sesli Durum En Fazla 30 Saniye Kayıt Alacak

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp’ın yeni güncellemesinde yer alan sesli durum özelliği maksimum 30 saniye kayıt alıyor. 30 saniye olan zaman sınırlamasının ileriki dönemlerde daha da artırılması bekleniyor. Ayrıca kullanıcılar sesli durumları paylaşmadan önce dinleyebilecek ve bu sayede kontrol sahibi olacak. Bunun dışında sesli durumlar normal durum paylaşımları gibi 24 saat geçtikten sonra kendi kendine silinecek. 

WhatsApp'a Sesli Durum Özelliği Geldi

Peki WhatsApp Sesli Durum Nasıl Yapılacak?

İlk olarak WhatsApp uygulamasından ‘Durum’ sekmesine gidilir. Sonrasında ekranda görünen kalem simgesine basılır. Son olarak Mikrofon simgesine basılı tutularak ses kayıt etmeye başlanır. Mikrofon simgesinin bırakıldığı anda ekranın sağ alt kısmında yer alan ‘ok’ tuşuna tıklanarak durum paylaşılmış olur. Kaydedilen sesi paylaşmak istemeyenler çöp kutusuna gönderebilir. Ayrıca sağ üst kısımda yer alan boya paleti simgesi sayesinde durumlarınızı istediğiniz renkte paylaşabilirsiniz. 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir