Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ın sürekli olarak geliştirilerek kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tuttuğu biliniyor. Bu noktada her geçen gün yeni bir özelliğini platformuna getiren şirketin, yeni sunacağı bazı özellikler ortaya çıkmaya başladı.

Söz konusu özelliklerden birisi ise gruplardaki yöneticilerin yetkilerini artırmaya yönelik diyebiliriz. Öyle ki artık grup yöneticileri istenmeyen mesajları herkesten silebilme özelliğine sahip olacak. Bazen sunulan özellikleri ile yoğun bir şekilde eleştirilen WhatsApp, yeni işlevsel özellikler üzerinde geliştirmelerini sürdürüyor.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

WhatsApp, grup yöneticisi yetkisini artırıyor

4

WEBetaInfo tarafından ortaya çıkarılan son yeni özelliklere göre grup yöneticileri gruplarında daha fazla yetkiye sahip olacak. WhatsApp tarafından şuan için sadece kısıtlı bir test grubu tarafından kullanılabilen yeni özelliği v2.22.17.12 betasında ortaya çıktığı gözüküyor. Yakın zamanda önce beta kullanıcılarına daha sonra ise tüm kullanıcılara açılması beklenen bu güncelleme ile grup yöneticileri grupta yer alan bir mesajı herkesten silebilecekler.

Bu yeni özelliğin daha çok kalabalık bir grupta gelen bir spam mesajını silmekte etkili olabileceğini söyleyebiliriz. Bu özellik grupların daha düzenli olması adına ve kullanıcıların daha uygun mesajlar göndermesi için iyi bir işlevsellik sunacak gibi duruyor. Grup yöneticileri ise bu özelliği iyi kullanmaları gerekiyorken, kullanıcılar yöneticiler tarafından bir mesaj silindiği zaman haberleri olabilecek.

WhatApp’ın geliştirmelerine devam ettiği bir başka özellik ise uygulama içinde duyuru paylaşabilen bir sohbet botu oluyor. WhatsApp’ın bu botunun yapacağı duyurular arasında uygulama yeniliklerinin duyurulması, WhatsApp deneyiminin daha iyi olması için yapılması gerekenler ve uygulama kullanım ipuçları gibi detayları göreceğiz. Bu özelliklerin ise henüz geliştirilme aşamasında olduğu ve yakın zamanda kullanıcılara sunulması bekleniyor. Özellikle gruplarda yöneticilere verilecek olan üst seviye yetkinin nasıl karşılanacağı ise oldukça merak ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir