Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise platformun fotoğraf paylaşımı noktasında yeni bir özellik geliştirdiği ortaya çıktı. Henüz bu yeni özelliğin ön geliştirme aşamasında olduğu ve özelliğe göre gönderilmek istenen fotoğrafların belli kısımlarının bulanıklaştırılmasına olanak sağlayacak. Kullanıcılar artık göndermek istedikleri fotoğrafların istedikleri bölümünü sansürleyebilecekler. Sunduğu yenilikler ile kullanıcılarını canlı tutmayı hedefleyen WhatsApp, yeni bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. WABetaInfo tarafından ortaya çıkartılan bu özellik kullanıcılara fotoğraf paylaşımında bir avantaj sağlayacak.

Android için WhatsApp indir
iOS için WhatsApp indir

WhatsApp’ta fotoğraf bulanıklaştırılabilecek

12

Henüz geliştirilme aşamasında olan bu özellik ile kullanıcılar gönderecekleri fotoğraflar istedikleri alanı bulanık yapabilecekler. WhatsApp’ın kararlı sürümleri, son dönemde yeni medya özellikleri getirmiş oldu. Artık kullanıcılar fotoğraf gönderirken çok daha fazla düzenleme gerçekleştirebiliyorlar. Geliştirilen yeni özellik ise en etkili yeniliklerden birisi olacak. Göndereceğiniz fotoğrafta istemediğiniz bir alan var ise, fotoğrafı kesmek yerine sansürleyebilecekler.

Özellik kolay bir şekilde kullanılabilecek. Fotoğraf gönderme panelinde üst alanda yer alan bulanıklaştırma butonuna bastıktan sonra göndereceğiniz fotoğrafın bulanıklaştırmak istediğiniz alanı parmağınız ile ayarlamanız gerekiyor. Artık üçüncü taraf uygulamalara gerek kalmadan fotoğraflarınızı bulanıklaştırarak göndermeniz mümkün olacak. WhatsApp söz konusu özellik hakkında henüz açıklama yapmazken, özelliğin nihai ve tam sürümünün ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor. Beta sürümlerindeki gerçekleşecek olan testler sonrasın WhatsApp’ın yeni özelliğini kullanıcılara sunması bekleniyor. Hem Android hem de iOS platformuna geleceğini belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir