WhatsApp için yeni özellikler yolda. Beta sürümlerindeki yeniliklerde 3 boyutlu Avatarlar, çevrim içi görünme ayarları ve arama filtresi yer alıyor.

WhatsApp’ın yayınlanan son Android Beta sürümü, pek çok yeniliğin yolda olduğunu gösterdi. Yeniliklerde ilk olarak dikkat çeken 3 boyutlu avatar sistemi.

30

Instagram’ın avatarları WhatsApp’a taşınıyor

2.22.16.11 koduna sahip sürümde görülen yeniliklerden ilki avatar sistemi. Daha önce Instagram’da görmüş olduğumuz avatar özelliği yeni güncelleme ile WhatsApp’a gelecek. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar WhatsApp için özel avatarlarını oluşturacak ve profil fotoğrafı olarak kullanabilecek. Üstelik oluşturulan avatarların mesajlaşma sırasında avatar vb. gibi farklı formatlarda kullanılması da mümkün.

31

Çevrimiçi ayarlarına küçük dokunuş

Diğer bir yenilik ise çevrimiçi ayarlara geliyor. Kullanıcılar son görülme bilgilerini kimlerin görebileceğini ayarlarken, şimdi aynı sistem çevrimiçi ayarlarına geliyor. Kullanıcılar güncelleme geldikten sonra çevrimiçi görünme bilgisinin kimlerle paylaşılacağını ayarlaması mümkün olacak. Herkes, seçilen kişiler ya da belirlenen kişilerin dışındaki herkes gibi seçenekler uygulamaya eklenecek.

32

Arama filtresi

Arama filtresinde ise okunmamış mesajların ayrıştırılması adına yeni bir güncelleme yapılacak. Kullanıcılar, filtreleme yaptıktan sonra okunmamış mesajları görebilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir