WhatsApp’ta şimdiye kadar gönderilen fotoğraflarda çözünürlüğün düşmesi tüm kullanıcılar açısından oldukça şikayetçi olunan bir durumdu. Bu duruma WhatsApp yeni aldığı kararla bundan sonra yüksek çözünürlükte olan HD fotoğrafların gönderilmesi için izin verecek. Yani gönderilmiş olan fotoğraflar artık yüksek kalitede gönderilmiş olacak.

WhatsApp üzerinden birine  gönderilmiş olan fotoğraflarda yada gelen fotoğraflarda kalitesinin düştüğü konusu kullanıcılar için oldukça sıkıntı yaşadığı bir durumdu. 

Oldukça gelişmiş teknoloji çağında, fotoğrafların kalitesinin düşmemesi için sıkıştırılmış dosya olarak gönderimi sağlamak yada e-posta adresine gönderilmesi gibi birçok farklı alternatiflere başvuran kullanıcıların işini kolaylaştıracak bir güncelleme geliyor. WhatsApp sonunda bu duruma el atıyor ve sorunu çözüyor. En çok kullanılan popüler sohbet uygulaması olan WhatsApp, bundan sonrası için platform üzerinden HD, yani yüksek kalitede fotoğrafların gönderilmesine izin verecek. 

whatsapp sohbet

Birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak

Birkaç hafta içerisinde dünya çapında kullanıma sunulması bekleniyor. Kullanıcılar artık fark etmeksizin Android, iOS veya web platformları üzerinden daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını iletebilecekler.

WABetalnfo tarafından paylaşımı yapılmış olan ekran görüntüsüne göre, kullanıcılar yeni özelliği sahip olduklarında görüntü eklerkenbir  “HD” simgesi görecekler. WABetaInfo, özelliğin öneclikli olarak  İOS için 23.11.0.76 sürümünde ve Android için ise 2.23.12.13 sürümündeki beta test kullanıcılarına gelmiş olduğunu belirtti. 

WABetaInfo tarafından gösterilmiş olan örneğe göre, HD simgesine dokunduktan sonra “fotoğraf kalitesi” menüsü ile karşı karşıya kalacak. Burada bulunan iki çözünürlük seçeneği çıkacak. Bu seçeneklerde yer alan Standart kalite olarak (1600 x 1052) ve HD kalitesi (4096 x 2692) şeklinde yer alacak. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir