En çok kullanılan sohbet etme platformlarından birisi olan WhatsApp, şu anda test aşamasında olan bir özelliğiyle dikkat çekiyor. Kullanıcılar, metin tabanlı komutlar kullanarak kişiselleştirilmiş yapay zeka üretilmiş çıkartmalar oluşturabilecekler.

Bu özelliğin getirilmesi ise uygulamanın Android için en son beta sürümünde mevcut durumda olacak. Fakat şu anki duruma göre sadece belirli beta kullanıcılarının erişimine açık durumda olduğu görülüyor. Yeni özelliğin ne zaman tüm beta kullanıcılarına sunulması beklendiğine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Kullanıcılar yeni getirilen bu özellikte yapay zeka tarafından üretilmiş olan çıkartma oluşturmak için yapması gerekenler ise oldukça basit. Çıkartma sekmesinin altında yeri olan  yeni bir ‘Oluştur’  sekmesine tıklayarak ve ardından bir açıklamanın yapılması gerekiyor. WhatsApp’ın metin girdisine yazmış olduğunuz yazıya bağlı olarak birden fazla çıkartmanın üretilebileceğini ve kullanıcıların bunlardan herhangi bir tanesinin seçimini yaparak sohbetlerinde paylaşabilecekler.

Hangi yapay zeka modeli ile oluşturulduğu bilinmiyor

WhatsApp, test aşamasındaki yeni özelliği ile kullanıcıların metin tabanlı komutlarla özelleştirilmiş yapay zeka çıkartmaları oluşturmasına imkan tanıyor. Henüz hangi yapay zeka modelinin kullanıldığı belirsiz olsa da, benzer şekilde Midjourney veya DALL-E gibi çalışacağı düşünülüyor. Ayrıca, kullanıcılar uygunsuz çıkartmaları bildirebilecekler. Bu özellik, Meta’nın olumsuz kullanımını engellemek amacıyla çıkartmaların kolayca tanınabilir olacağını da gösteriyor. WhatsApp, iletişim deneyimini zenginleştirmek amacıyla bu yeni AI destekli özelliği sunuyor. Özelliğin tüm beta kullanıcıları için ne zaman sunulacağı ise henüz belli değil.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir