WhatsApp, yeni özelliklerini beta test sürümleri üzerinde denemeye devam ediyor. Söz konusu güncelleme ile gelecek olan özellikler belli oldu.

Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulamalarından WhatsApp, yeni özellikler üzerinde hızla çalışmaya devam ediyor. Güncellemenin beta sürümü ile yenilikleri güncel olarak sunan WABetaInfo, geçtiğimiz hafta içerisinde WhatsApp‘ın yeni arayüz tasarımında ve yeni güncellemesi ile beraber gelecek olan profile eklenebilecek diğer bilgilerden söz edildi. Şimdi ise bir süredir konusu geçen ancak bir türlü ortaya çıkmayan bir özelliğin, bazı kişilerin beta sürümlerinde olduğu ortaya çıktı. WABetaInfo, bazı iOS beta kullanıcılarında, ses kaydı yaparken, durdurup tekrar devam ettirme özelliğinin olduğunu gösteriyor. 

WhatsApp’ın yeni ses kaydı özelliği

Yapılan ses kaydının durdurup tekrar devam ettirme özelliği, normal şartlar altında WhatsApp 2.21.230.16 sürümü ile beraber gelecek. Buna rağmen ise bazı 2.21.230.13 beta test kullanıcıları, özelliğin kendi sürümleri içerisinde hali hazırda bulunduğunu dile getirdi. Şu an için sadece beta testi kullanıcıları için kullanılabilir olsa da ilerleyen süreçlerde tüm iOS ve Android kullanıcıları bu özellikten faydalanabilecek. WABetaInfo, bu ses kaydını durdurup tekrar devam ettirme özelliğinin beta sürümlerinde olmasını dile getirmiş olsa da şu an için duraklattıktan sonra kaydın ne kadar süre bekletildiği bilinmiyor. Beta sürümünde olup olmadığını ses kaydı atmayı deneyerek ve bir durdurma butonu olup olmadığını kontrol ederek öğrenebilirsiniz. Eğer beta test kullanıcısı değilseniz özellik için güncellemeyi beklemeniz gerekecek. 

7

2.21.230.16 güncellemesiyle sunulacak olan diğer özellikler

WhatsApp Son Görülme özelliği her zaman kullanıcılar için bir sorun olmuştur. Şimdi ise bu özelliğe spesifik olarak özelleştirme seçeneği ile  sunulacak. Artık Son Görülme’nizi kendi belirlediğiniz kişilere açabilir ya da kapatabilirsiniz. Bu sayede istemediğiniz kişiler sizin en son ne zaman aktif olduğunuzu görebilirler. Gelecek olan yeni temalar da vardır. Tema özelliğini beta kullanıcıları denemeye başladılar. Daha estetik bir görünüm sunmak adına uygulama, İletişim Bilgileri ve Grup Bilgileri alanlarını yeniden tasarladı. Aynı zamanda platformun Novi dijital cüzdan uygulamasını destekleme ihtimali de oldukça yüksek gözüküyor. Ancak şu an için yalnızca ihtimallerden ibaret olup kesin bir  bilgi yoktur. İlerleyen dönemlerde diğer güncellemeler ile beraber Son Görülme özelliği özelleştirme yapmanın yanı sıra profil fotoğrafı ve hakkında kısımlarını da gizleyebilecek olmanız. Bu sayede WhatsApp, kullanıcılarına geniş bir gizlilik hakkı sunuyor. WhatsApp uygulaması için hazırlanan güncelleme ile pek çok özellik gelecek. Bunlar hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir