WhatsApp uygulamalarının yedekleme sistemi yakında değişecek. Drive’a yüklenen yedeklerin artık sınırsız olmayacağını biliyoruz.

WhatsApp artık Android kullanıcılarının sınırsız sohbet ve medya dosyalarını Google Drive’a yedeklemesine izin veriyor. Meta (Facebook) uygulamasının ana şirketi ile Google arasındaki ortaklığa göre, kullanıcının WhatsApp yedeği, sürücü tahsisinden sapmaz. Bu durumun yakında değişeceği bilinmektedir.

WABetaInfo, WhatsApp özelliklerini birkaç ay önce ortaya çıkarması ile biliniyor ve uygulamanın gelecek sürümleri için koda ulaştı. Bu nedenle WhatsApp’ın Android uygulamasında sınırsız yedekleme süresinin sona erdiği ortaya çıkıyor. Yedekleme özelliğinin yeni çağda nasıl çalışacağı belli değil ama birkaç ihtimal var.

WhatsApp Yedekleme, Google Drive kotasını aşmış olabilir

İlk olarak, Google, Drive’a yüklenebilecek WhatsApp yedeklemelerine sınırlar koyabilir. Bu yöntemi kullanan Android kullanıcıları, sohbetleri ve medya dosyalarını WhatsApp’a birden çok kez yedekleyemez. Tabii Google’ın ne kadar sınır koyacağı henüz belli değil. Ancak nihayetinde, bugün olduğu gibi sınırsız yedekleme yoktur.

Öte yandan, WhatsApp yedeklemeleri Google Drive tahsisinin dışında olabilir. Güvenli tarafta olmak için Google, geçen yıl Fotoğraflar uygulaması için ücretsiz ve sınırsız yedekleme desteğini sonlandırdı. 1 Haziran’dan itibaren Fotoğraflar’a yüklenen resimler ve videolar artık mevcut Google Drive hesabınıza atanmayacak.

Google Drive Google One Karşılaştırması

İkinci olasılık gerçekleşirse, WhatsApp yedeklemesi, fotoğraflara yüklenen dosyaların yanı sıra Google Drive tahsisini de tüketir. Yani yedeklediğiniz tüm içerik, her Google hesabıyla (veya Google One üyesi olarak satın alınan ek depolama alanıyla) birlikte gelen ücretsiz 15 GB kapasiteye dahildir.

WhatsApp yedekleri disk tahsisinden kaldırılırsa, her Google hesabı için otomatik olarak tanımlanan 15 GB boş alan zamanla yetersiz kalır. Bu, kaçınılmaz olarak, kullanıcıların aylık abonelik tabanlı bir Google One üyeliği satın almalarını gerektirir.

Google One üyeliği için fiyat 5,79TL/ay veya 100GB için 57,99TL/yıl’dır. 200 GB için aylık 11,59 Sterlin veya yıllık 115,99 Sterlin. 2TB için 28,99TL/ay veya 289,99TL/yıl olarak değiştirilecektir. Şirket ayrıca 2 TB premium planının bir parçası olarak ücretsiz bir VPN hizmeti sunuyor.

Peki siz Google’ın bu yeni hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? WhatsApp yedeklemesi için Google One üyesi olmayı düşünür müsünüz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir