WhatsApp uygulaması için geliştirilen WhatsApp Web kolay bir şekilde kullanıcıların WhatsApp’ı telefon olmadan online bir şekilde kullanılmasını sağlar. Özellikle gün boyunca bilgisayarda olan kişiler için WhatsApp Web iletişimin daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır.

WhatsApp Web’te kullanıcıların tüm WhatsApp özelliklerine erişimi bulunmamaktadır. Bu nedenle de bazı işlemleri yaparken kullanıcıların farklı tekniklerden ve püf noktalardan yararlanması gerekebilmektedir. Bu işlemlerden bir tanesi de WhatsApp Web yeni kişi eklemedir.

WhatsApp Web’te yeni kişiler nasıl eklenir?

WhatsApp web üzerinden yeni bir kişi eklenebilmesi adına bazı özel uygulamaların kullanması gerekmektedir. Bu uygulamalardan ön plana çıkan ise InTouchApp.

logo black

InTouchApp yükleme ve kullanım

InTouchApp, hem Android hem de iOS platformda desteklenmektedir. Böylece kullanıcılar herhangi bir sorun yaşamadan kolay bir şekilde tüm işletim sistemlerinde bu desteği elde edebilmektedir.

Uygulama yüklendikten sonra uygulama için bir hesap oluşturarak kişilerinizi senkronize etmeli, hesabı tanımlamalısınız. Bu aşamada WhatsApp’ın bağlı olduğu telefon numarasının kullanıldığından emin olmalısınız. Uygulamada tüm işlemleri tamamladıktan sonra profil resminize tıklayarak ayarlar sekmesine geçiş yapabilirsiniz. Bu bölümde senkronizasyon ile ilgili detayları bulabilirsiniz. Yapacağınız senkronizasyon sonrasında Google Chrome tarayıcısında bir uzantının yüklenmesi gerekmektedir.

Uzantı InTouchApp Chrome olarak adlandırılmaktadır. Uzantıyı Google Chrome eklenti mağazası üzerinden kolay bir şekilde bulabilir ve yükleyebilirsiniz. 

Uygulama ve tarayıcı uzantısı eklendikten sonra ise kullanıcılar WhatsApp Web’te artık kolay bir şekilde kişi ekleme seçeneğine sahip olmaktadır. Bu aşamada WhatsApp Web’i açın. Yabancı bir numaradan gelen mesajı bulun ve ardından uzantı simgesine tıklayın. Simge’ye tıklanması ile birlikte kişiyi kaydet olarak yeni bir seçenek kullanıcıların karşısına çıkacaktır. Bu seçenek görüldüğü andan itibaren kullanıcılar isim, e-posta gibi farklı rehber bilgilerini girerek kolay bir şekilde kişiye ekleme şansına sahip olmaktadır. Başlangıçta yapılacak işlemler biraz uzun olsa da WhatsApp Web’in sık sık kullanıldığı göz önüne alındığında mevcut ayarlamalar, kullanımda büyük bir pratiklik sunmaktadır.

Eğer rehberinizde bulunmayan farklı birisine mesaj göndermek istiyorsanız bu sefer WhatsApp için geliştirilmiş özel bir kısa yoldan destek almanız gerekir. Kısayol için mesaj göndermek istediğiniz telefon numarasını aşağıda yer alan koddaki ilgili numara alanı ile değiştirmeniz ve yeni bir sekmede bu linki açmanız yeterlidir.

wa.me/01234567890 

Yukarıda örnekte görüldüğü gibi bir telefon numarasını yukarıda gibi düzenlenmeli ve kod tarayıcıya direkt yapıştırılmalıdır. Ardından WhatsApp Web’e geçiş yapacak olan kullanıcılar, tarayıcı üzerinden direkt kişiye mesaj gönderebilir. Kişinin rehbere eklenmek istemesi halinde ise bu sefer bir önceki adımlarda belirtilen aşamalar sırasıyla takip edilmeli ve Google Chrome uzantısı üzerinden kişi rehbere eklenmelidir. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir