Dünyaca popüler haberleşme uygulaması WhatsApp, her geçen gün yeni bir özelliğiyle gündeme gelmeye devam ediyor. WhatsApp bu sefer de web beta sürümüne ekran kilit özelliği ile geldi. Kullanıcılar artık WhatsApp Web üzerinde ekran kilidi kullanabilecek.

WhatsApp Web'e ekran kilidi özelliği geliyor

WhatsApp ekran kilidi özelliği beta sürümde test aşamasında

Web sürümü için ekran kilidi özelliği geliştiren WhatsApp, kullanıcılarının gizliliğini önemsiyor. Kullanıcılar yeni özelliği WhatsApp Web’in 2.2333.11 kodlu beta sürümüyle deneyimleyebiliyor.

WhatsApp Web uygulamasının açılması için şifre girilmesi gerekecek. Şifre girilmezse kullanıcılar WhatsApp Web uygulaması üzerinden mesajlara erişemeyecek. Özellik WhatsApp Web hesaplarını açık unutan kullanıcıların gizliliğini korumayı amaçlıyor.

Test aşamasında olan özelliği denemek isteyen kullanıcılar Ayarlar GizlilikEkran Kilidi seçeneklerinden ulaşabilecek. Seçenek aktif edildiğinde şifre belirlemeniz istenecek. Şifre belirlendikten sonra her WhatApp Web sayfası açıldığında şifre girilmesi istenecek.

Ekran kilit özelliğinin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağına dair henüz net bir bilgi yer almıyor. Ancak yakın bir tarihte tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor. WhatsApp, benzer özelliğin masaüstü sürüme de gelip gelmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir