Milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan popüler mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp, geçtiğimiz ay içerisinde beta olarak sunulan özelliği herkese sundu. 

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak sunulan WhatsApp, 2009’da piyasaya sürüldü ve şimdi ise 2 milyardan fazla kullanıcıya sahiptir. 2015 yılının Ocak ayı içerisinde WhatsApp Web’in tanıtımını yaparak büyük bir yeniliğe imza atan şirket, kullanıcıların en çok kullandığı özellik oldu. WhatsApp Web’i kullanmak için telefonunuz ve bilgisayarınızda internet bağlantısı olmalıdır. Fakat dün yayınlanan güncelleme ile beraber artık WhatsApp Web, telefonunuza ulaşılabilir olmayı da kolaylaştırır. 

Telefon olmadan WhatsApp Web kullanmak mümkün olacak

WhatsApp bir süredir birden fazla cihaz desteği sağlamak adına hızla çalışmalarına devam ediyordu. Geçtiğimiz ay içerisinde beta sürümü kullanıcılara sunulan bu özelliği beğeni kazanmıştı. Beta programındayken açıp kapatma seçeneği sunan WhatsApp, web uygulamasının 2.2142.12 sürümü ile birlikte artık telefona bağlı kalmadan kullanılabilir. Hatta söz konusu bu özelliğin yayınlanması ile mevcut oturumu açık olan WhatsApp Web cihazları da listede sıfırlanmış gözüküyor. 

25

WhatsApp Web nedir ?

Adından da anlaşılacağı üzere WhatsApp uygulamasını bilgisayarınıza getiren WhatsApp Web ile beraber  mesajları bilgisayardan cevaplamanız mümkündür. WhatsApp Web kullanmak isteyen kullanıcıların karşısına iki seçenek çıkıyor. Herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden bu servisi kullanmayı tercih edebilir veya masaüstü uygulamasını indirerek tarayıcıdan bağımsız bir şekilde çalışmasını da sağlayabilirsiniz. 

WhatsApp Web nasıl kullanılıyor ?

  • Tarayıcıyı açtıktan sonra web.whatsapp.com yazarak ilgisi sayfaya ulaşabilirsiniz.
  • Sayfa açıldıktan sonra akıllı telefonunuzda WhatsApp uygulamasını açın ve Ayarlar bölümüne girin.
  • Ayarlar bölümünde WhatsApp Web / Masaüstü seçeneğini göreceksiniz. Buna tıkladıktan sonra ekrandaki barkodu taratmanız yeterli.

Bu adımları takip ederek artık WhatsApp Web platformunu her iki cihazınız da internete bağlı olduğu sürece kullanmanız mümkündür. Bu yeni özellik kullanıma sunulduğunda ise artık telefonunuza ihtiyacınız kalmayacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir