WhatsApp, topluluklarda telefon numarasını gizleme imkanı sunan yeni özelliğini kullanıcılara sundu. Özellik sayesinde kullanıcıların topluluklardan numarasının yayılmasının önüne geçecek.

WhtsApp, kullanıcılarına sunduğu topluluklarda telefon numarası gizleme özelliğini iOS ve Android platformlar için kullanıma sundu.

Whatsapp topluluklara numara gizleme

WhatsApp bir topluluğa katılırken hesabınız için yeni bir gizlilik katmanı sağlayacak olan yeni özelliğini bir süredir test ediyordu.

Telefon numarası gizliliği olarak isimlendirilen bu özellik, telefon numaralarının topluluğun diğer üyelerine görünmesine engel oluyor. Kullanıcılara, yalnızca topluluk yöneticileri ve kullanıcıyı rehberine ekleyen diğer kişilerin telefon numaralarını görebileceği konusunda bir uyarı bildirimi gönderiliyor. Yeni özellik numarayı gizliyor ve yazışmalarda diğer tüm katılımcılar telefon numarasını tam göremiyor. Elbette bu özellik yalnızca topluluk üyelerini kapsıyor. Topluluk yöneticisi kullanıcıların telefon numaralarını her zaman görebiliyor.

WhatsApp’ta telefon numarası gizliliği özelliği nasıl aktif edilir?

Topluluk içerisinde numaralarının başka kullanıcılar tarafından görünmesini istemeyen kullanıcılar WhatsApp uygulaması üzerinden şu adımları uygulayarak yeni özelliği aktif hale getirebilir:

WhatsApp uygulaması üzerinden , Ayarlar – Hesap – Gizlilik – Hakkımda bölümünden “Hiç kimse” seçeneğini seçerek numaranızın topluluklar içerisinde görünmemesini sağlayabilirsiniz.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir