Dünyanın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Topluluk adına sahip olan yeni bir özellik üzerinde çalışmalar yapıyor. Söz konusu bu özelliğin ilk bilgileri geçtiğimi ay içerisinde XDA Developers sitesi tarafından ortaya çıkarılmıştı. 

WABetaInfo tarafından yapılan haberlere göre, Topluluklar özelliği grup yöneticilerine gruplar üzerinden daha fazla kontrol imkanı verilecek. Sunulacağı aktarılan imkanlar arasında grup içerisinde grup oluşturma özelliği de yer alıyor. Bunun Discord topluluklarındaki kanal düzenlemesine benzer bir alt yapı oluşturduğu da dile getirilebilir. Yöneticiler, Topluluk Daveti Bağlantısı ile yeni kullanıcıları topluluklara davet edebilecek ve sonrasında ise diğer üyelerle mesajlaşma imkanı başlayacak. Bu sohbetlerin nasıl görüneceği bilinmiyor olsa da, WABetaInfo sitesinden elde edilen bilgilere göre, yine uçtan uca şifrelenecek.

WhatsApp, yeni bir özelliğe kavuşabilir

17

Topluluklar, standart WhatsApp sohbetlerinden tasarımla da ayrıcalıklı olacak gibi görünüyor. WABetaInfo sitesinden elde edilen haberlere göre, topluluk ikonları köşeleri yuvarlatılmış olan kareler olacak. Sohbet uygulaması WhatsApp söz konusu formayı geçtiğimiz ay içerisinde kazara aktif hale getirdi ve daha sonrasında ise tekrar iptal ettirdi. Toplulukları’ın ne zaman kullanıcıların beğenisine sunulacağı ise halen belirsizliğini koruyor. WhatsApp Topluluklar özelliğiyle Telegram ve Signal gibi rakip mesajlaşma uygulamaları arasında olan bir farkı da kapatmış olacak. 

WhatsApp tarafından yılın ilk aylarında duyurulduğu gibi gizlilik politikasına yönelik olan tepkiler de Telegram ve Signal’e kullanıcı olarak da geri dönmüştü. Buna ek olarak ise geçtiğimiz ay içerisinde Facebook (Meta) şebekesindeki tüm uygulamalara erişimin kesintiye uğraması da Telegram’ın yeni kullanıcılara sahip olmasını sağladı. WhatsApp, zaman zaman çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalıyor olsa da her geçen gün yeni özellikler üzerinde çalışmalar yapmaya da devam ediyor. Topluluklar özelliği de WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özellikler arasında yer alıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir