WhatsApp ve Telegram anlık mesajlaşma konusunda sıkı bir rekabet içerisinde. Telegram cephesine göre dengeler kısa süre içerisinde değişecek.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp. Ancak son yıllarda Telegram’da yapılan yenilikler ve WhatsApp’taki olumsuzluklar iki uygulama arasındaki dengelerin değişmesine neden oldu. Son dönemlerde WhatsApp’tan ayrılan kullanıcıların büyük bir bölümü WhatsApp yerine Telegram kullanmayı tercih etti. Gizlilik odaklı olması ve bu yöndeki özellikleriyle kullanıcıların desteğini almayı başaran Telegram, böylece WhatsApp’a göre de farklılık yaratıyor. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Telegram Kurucusu Pavel Durov, Telegram için beklentilerin yüksek olduğunu söyledi.

“Telegram 1 Milyar Kişiye Ulaşacak”

Telegram Kurucusu Pavel Durov, uygulamanın 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına 1 yıl içerisinde ulaşacağını söyledi. Uygulamanın rakibi WhatsApp için de değerlendirmelerde bulunan CEO, güvenlik sorunları nedeniyle büyük problemlerin yaşandığı ve WhatsApp’ın adeta yangın yerine döndüğünü ifade etti.

WhatsApp Telegram Savaşında Dengeler Değişiyor
WhatsApp Telegram Savaşında Dengeler Değişiyor

2024 son güncel rakamlarına göre Telegram’daki aktif kullanıcı sayısı 900 milyon barajını aştı. 2024 sonu itibariyle uygulamaya 100 bin aktif kullanıcının daha gelmesi bekleniyor böylece 2024 yılını 1 milyar kişiye kapatmayı hedefleyen şirket planlamalarını da bu yönde gerçekleştirmiş durumda.

Şirketin WhatsApp’a yaklaşabilmesi adına çok daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. Zira Telegram 2024 yılında hedeflerini yakalamış olsa dahi WhatsApp’ın 2 milyarı aşkın kullanıcısının olması geçilmesi zor bir rakibin karşılarında olduğunu gösteriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir