WhatsApp için geliştirilen karanlık mod özelliği son dönemlerde oldukça popüler. Ancak bu özelliği bir adım öteye götüren Süper karanlık mod da çoğu kullanıcının favorisi durumda. WhatsApp’ın koyu modunun dışında daha fazla karanlık tema desteği sunan Süper karanlık mod, kullanıcılara daha fazla seçenek sunuyor.

Süper karanlık mod özellikleri neler?

Süper karanlık mod etkinleştirildiğinde, piksellerin büyük bir kısmı kapatılır ve parlaklık düşürülür. Bu pil kullanımında çok büyük olmasa da destek sağlar. Ancak pil tüketiminden de önemlisi, Süper karanlık mod açıldığı andan itibaren ekrandan yayılan mavi ışık üzerinde ciddi bir düşüş yaşanır. Böylece göz yorgunluğunun düştüğü cihazlarda, sık sık kullanılan uygulamanın bu anlamda iyileşmesi sağlanır.

Karanlık modda parlaklık seviyesine yönelik herhangi bir müdahale yapılması mümkün olmasa da Süper karanlık mod kullanılmasıyla birlikte daha fazla seçenek sunulmaktadır. Böylece parlaklığı kalibre etme imkanına sahip olan kullanıcılar, karanlık modu, çok daha karanlık hale getirebilmektedir. Süper karanlık mod ile karanlık mod arasındaki temel fark bu olduğundan dolayı daha gelişmiş araçlar ve seçenekler için kullanıcıların WhatsApp’ta Süper karanlık modu kullanması önerilmektedir.

Süper Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

En son sürüm ile desteklenen özellik için ayarlar bölümündeki sohbetler ekranında yer alan koyu seçeneği seçilmelidir.

Ardından Duvar Kağıtları bölümünden de karanlık mod seçeneği tercih edilmelidir. Ancak özel seçimin yapılabileceği alan bu bölümde yer almaktadır. Karartma bölümünden yapacağınız seçimler ile istediğiniz şekilde parlaklığı değiştirebilir, ayarlayabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir