Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, gizlilik geliştirmelerine devam ediyor. Uygulama, yeni bir “son görülme” özelleştirmesini duyurdu.

Gizliliğin önemi son zamanlarda birçok kullanıcının tercihi haline geldi. Signal gibi programlar, gizlilik açısından birçok alanda kullanıcılara koruma sağlasa da, WhatsApp daha popüler olmasına rağmen bu konuda geride kalıyor. Gizlilik konusunda yeni bir gelişmeye imza atan Whatsapp. Son gelişmeler açısından yeni bir adım attınız.

Whatsapp yeni “Son görülme” özelliği

WhatsApp, “Son görülme” durumunuzu belirli kişilerden gizlemek için yeni bir seçenekle kullanıcıları için başka bir gizlilik ayarı uygulamaya başladı. Şirket şimdi bu özelliği beta test kullanıcılarına sunuyor.

Bu özellik WhatsApp beta 22.9.0.70 kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Bu özellik sayesinde, uygulamada Gizlilik ayarlarına eriştiğinizde, “Son Görünüm” bölümünde “Tümü”, “Kişilerim”, “Hiçbiri” ve yeni “Sil” seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. kişiler ‘…’.

Bu seçenek, kullanıcıların bazı kişilerin WhatsApp’taki bilgilerini görmesini engellemesine olanak tanıyacak.

Whatsapp Web’e tehlikelere karşı yeni bir özellik getiriliyor

WABetaInfo yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

‘Örneğin, son görülmenizi belirli kişiler nedeniyle devre dışı bıraktıysanız, artık bunun için ‘Hiç kimse’ seçeneğini ayarlamanıza gerek yok. İstediğiniz kişilerin son görülmenizi görmesini engelleyebilirsiniz. Ancak bu özellik şimdilik profil fotoğrafınız için geçerli değildir.’

Bu özellik şu ana kadar yalnızca iOS sürümleri için kullanılabilir. Özelliğin mevcut olup olmadığını “Ayarlar” sekmesinden kontrol edebilirsiniz. Henüz bir güncelleme yoksa maalesef tek yapmanız gereken beklemek.

WhatsApp topluluk özellikleri de güncellendi

Son günlerde ardı ardına yeni özellikler yayımlayan şirket geçtiğimiz hafta topluluk özelliklerine de yenilikler getirmiş ve şu açıklamayı yapmıştı;

“WhatsApp Toplulukları sayesinde kullanıcılar ayrı grupları tek bir çatı altında, kendilerine uygun bir yapıda toplayabilecek. Böylece kullanıcılar, Topluluğun tamamına gönderilen güncellemeleri alabilecek ve kendileri için önemli olan konularda daha küçük sohbet gruplarını kolayca oluşturabilecek. Topluluklardaki kapsamlı yeni araçlar yöneticilere, herkese gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma gibi yetkiler verecek. Bir Topluluğa ait olsun veya olmasın, grupların WhatsApp’taki işleyişi konusunda da birtakım iyileştirmeler yapıyoruz. Böylece, insanların yeni yolları kullanarak paylaşmaya başlayacaklarını ve daha büyük sohbetlerdeki yükün azalacağını düşünüyoruz. Bu özellikler önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağından, Topluluklar hazır olmadan bile kullanıcıların bunları deneme şansı olacak.”

Siz WhatsApp’ın son güncellemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir