Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması WhatsApp’ın sesli sohbet özelliğini nasıl hızlandıracağınız konusunda bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. WhatsApp sesli mesaj hızlandırma özelliği esasında pek çok durumda zaman kazanmayı sağlar. Üstelik bunu yaparken ses tonunu incelterek karşınızdaki kişinin anlaşılmasını zorlaştırmıyor. Eğer iş hayatınızdaki ses mesajlarınızı yazıya evirmeniz gerekiyorsa ve hızlı bir klavye kullanımınız varsa bu özellik size oldukça kolay sağlar. Konuşma hızlandırma özelliği zamanı kısıtlı olan kullanıcıların işini kolaylaştıracak özellikleriyle kullanıcılara pek çok kolaylık sağlar. Konuşma hızlandırma özelliği zamanı kısıtlı olan kullanıcıların işini kolaylaştıracak özelliklere sahiptir. Şöyle ki yaklaşık 10 dakika içerisinde dinlemeniz gereken bir konuşmayı 5 dakikaya indirmek yani iki kat şeklinde hızlandırmak için size 5 dakika kadar kazandırılır. 

WhatsApp’ta sesli mesaj hızlandırma

WhatsApp uygulamasında hızlandırma işlemini yapmak adına farklı bir program kullanmanız gerek yoktur. Size gönderilen sesli mesajları dinlemek adına oynatma tuşuna bastığınızda, profil resmi kaybolur ve bunun yerine 1x işareti gelir. Bu işaret ses kaydının normal bir hızda oynatıldığını gösterir. Eğer ses kaydını dinlemek hızını yüzde 50 oranında artırmak isterseniz bu değeri bir kez daha tıklayarak 1.5x yapmanız gerekir. Değeri herhangi bir ses kaydını değiştirdiğinizde, bu görüşme kapsamında tüm ses kayıtlarını aynı derecede hızlandıracağını belirtmekte fayda vardır. 

2 1624101736

Sesi dileme hızını bir kez daha artırarak 2.0x değerine de yükseltebilirsiniz. Bu sayede dinleme süresini yarı yarıya azaltmış olacaksınız. Ancak çoğu zaman 1.5x değerinin daha yerinde bir karar odluğu düşünülür. Eğer çok yavaş konuşan bir arkadaşınız varsa bu durum elbette ki 2.0x de kolaylık sağlar. Ancak elbette ki en doğru kararı deneyerek verebilirsiniz. 2.0x’ten sonra bir kez daha bastığınızda ise 1.0x’e dönüş sağlanır ve ses kayıtları normal hızına geri döner. 

WhatsApp’ta sesli mesaj yavaşlatma

WhatsApp uygulamasında sesli mesaj yavaşlatma şu an için mümkün değildir. Ancak ilerleyen zamanlar içerisinde yeni bir güncelleme ile beraber WhatsApp’ta sesli mesaj yavaşlatma da mümkün olabilir. Bu sayede anlaşılması zor ses kayıtlarının daha kolay bir şekilde anlaşılması gazetecilik mesleğinde sesi yavaşlatma ve konuşmaları çözme gibi işlemler de kolaylık sağlanır. WhatsApp sesli mesaj yavaşlatma özelliğini dahil ettiğinde aralıklar bu kez 0.25x, 0.5x şeklinde olabilir. Yani ses kaydı yarı veya çeyrek hızına indirgenebilir. WhatsApp uygulamasının sesli mesajlar ile ilgili olan bu özellikleri hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zaman içerisinde daha fazla bilginin elde edilmesi mümkündür. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir