WhatsApp sesli mesaj sorunları nedeniyle sesli mesajları dinlerken ses dinleyemiyor veya kaydedemiyor musunuz? Listelediğim çözümleri kullanmayı deneyin!

WhatsApp sesli mesaj sorununa neden oluyor, nasıl çözülür? WhatsApp Messenger kullanıcılarının en önemli özelliklerinden biri olan sesli mesaj sorunu yaşayan kişiler genellikle WhatsApp sesli mesaj dinlerken ses yok, sesli mesajı duyamıyorum gibi ifadeler kullanırlar.

WhatsApp anlık mesajlaşma uygulamasında sesli mesajların dinlenmesi bazen beklendiği gibi çalışmıyor. Örneğin, bir sesli posta mesajı aldığınızda, bu mesaj indirilemez veya gelen sesli postanın sesi kapatılmış olabilir.

Bazı kullanıcılar WhatsApp’ta ses kaydı yapamadıklarını iddia ediyor. Sorununuz ne olursa olsun, kaydetme, dinleme veya sesli mesaj gönderme konusunda sorun yaşıyorsanız aşağıdaki adımları izleyin.

WhatsApp Sesli Mesaj sorununa çözümler:
Telefonu yeniden başlatın.
WhatsApp’a Micros izni verdiğinizden emin olun.
Ses kaydediciyi ve sesli arama programını kapatın.
Telefon ekran koruyucusunu kontrol edin.
Telefon sesini artır
Telefonda yeterli alan olup olmadığını kontrol edin.
WhatsApp önbelleğini temizleyin.
WhatsApp’ı güncelleyin. WhatsApp sesli mesaj
, ses yok, sesli mesaj hacmi düşük gibi ifadeleri kullananlar yukarıdaki yöntemleri uygularsa sorunun çözülme olasılığı yüksek. Şimdi yukarıdaki adımları daha ayrıntılı olarak ele alalım.

Telefonu yeniden başlatma

Telefonu yeniden başlatmak bazen her türlü sorunu çözebilir. WhatsApp’ta gelen sesleri dinleyemiyorsanız veya yeni bir ses kaydedemiyorsanız, akıllı telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin.

Mikrofona izin verin

  • Uygulama ve bildirim girin.
  • Bu bölümde İzinler’e dokunun.
  • Mikrofon izni etkin değilse etkinleştirin.

WhatsApp’ta sesli mesajları kaydedememenizin bir başka nedeni de anlık mesajlaşma uygulamasına mikrofon izni vermemiş olmanızdır. WhatsApp’ın mikrofonunuza erişimini sağladığınızı doğrulamak için yukarıdaki adımları izleyin. Değilse, gerekli izni verin.

WhatsApp, web ve masaüstü sürümleri için iki aşamalı doğrulama sistemi geliyor

Ses Kaydı ve Sesli Arama Uygulamalarını Devre Dışı Bırakma

Telefonunuzda bir sesli arama sırasında WhatsApp’ta ses kaydedemez, ses kaydedemez veya başka bir uygulamada mikrofon kullanamazsınız. Bu bir nevi tedbirdir. Bu önlem, konuştuğunuz kişinin sesinin özel olarak kaydedilmesini engeller.

Telefon ekran koruyucusunu kontrol edin

Akıllı telefonunuzun ekran koruyucusunu kontrol edin. WhatsApp, sesli mesajlarınızı kulaklık aracılığıyla dinlemenizi sağlayan bir yakınlık sensörüne sahiptir. Ekran koruyucu yanlış ayarlanmışsa Sesli mesajları doğru şekilde kaydedemezsiniz.

Bu nedenle, ekran koruyucuyu doğru yüklediğinizden emin olmak için ekran koruyucuyu kaldırmayı ve ses kaydetmeyi deneyin.

Telefonun sesini aç

WhatsApp kişilerinizden gelen sesli mesajları dinlerken, sesi maksimum seviyeye getirin. Kulaklık açıkken ve kulaklıksızken ses farklı olduğu için sesi tekrar açmanız gerekecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir