Hem Android hem de iOS uygulamalarında devrim yaratan WhatsApp sesli arama arayüzünü değiştireceğini açıkladı.

Bir süredir WhatsApp’ta sesli arama özelliği ortaya çıktı. Android, iOS, masaüstü ve web sürümlerinde önemli değişiklikler ve yenilikler geçirmiştir. Facebook’un (Meta) geçtiğimiz yıllarda satın aldığı dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması, sesli aramalar için kullanılan arayüzü değiştirme kararı aldı.

WhatsApp sesli arama arayüzünde değişiklikler yapacak

WhatsApp 2021’i hiç olmadığı kadar aktif geçirdi. Tanınmış mesajlaşma platformu, Facebook Messenger ve Telegram gibi diğer uygulamalardan bazı iyileştirmelere ve özelliklere sahiptir. Uygulama arayüzünde temel bir değişiklik yok ancak şirket, son bilgilere göre görsel bir revizyon üzerinde de çalışıyor.

WhatsApp için yayınlanacak güncellemeler hakkında önceden bilgilendirilen ve beta sürümlerdeki yenilikleri sıralayan WABeta Info, sesli aramalar için yeni bir arayüz üzerinde çalışıldığını doğruladı.

whatsapp voice 1

Yeni kullanıcı arayüzü, ekran, hoparlörler, kamera, mikrofon ve sessiz düğmelerinin işlevleri dahil olmak üzere eskisine çok benzer. Öte yandan, yukarıdaki resimde göreceğiniz eski yüzey, yenisinden daha keskin ve köşeli görünüyor. Eski kullanıcı arayüzünde mavi ve tam ekran olarak öne çıkan arka plana, yeni kullanıcı arayüzünde gri ve yuvarlak bir çerçeve verilmiş.

Whatsapp’ta yüksek öncelikli bildirimler nedir?

Uygulamanın işlevselliğini etkilemeyecek, ancak yeni sesli arama arayüzü, son zamanlarda popülaritesi artan çok daha modern bir görünüme ve yuvarlak çerçeveye sahip olacak. Ancak yeni arayüz için seçilen renklerin kiminle konuştuğunuzu ayırt etmeyi kolaylaştırdığı söyleniyor.

WABetaInfo-Front’a göre, bu yeni özellik şu anda yalnızca iOS platformunda WhatsApp Beta kullananlar için mevcut. Yeni arayüzün Android kullanıcıları için ne zaman kullanıma sunulacağı şu anda belli değil. WhatsApp’a gelecek yeni özelliklerle ilgili gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi takipte kalın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir