WhatsApp sesli mesajlarda son aylarda arka arkaya yenilikler yapılırken yeniliklerin devam edeceği görüldü. Şimdi ise gönderilen sesli mesajlara ses dalgaları eklenecek.

WhatsApp’ta işlevselliğin artması adına yenilikler yapılmaya devam ediliyor. Konu ile gelen son bilgilerde şirketin sesli mesaj gönderilmesi halinde ses dalgalarını gösterecek yeni bir özellik üzerinde çalıştığı belirtildi. iOS versiyonda yer alan yeni özellik, kullanıcıların gönderdiği sesli mesajların daha iyi bir şekilde anlaşılmasını ve dinlenmeden önce içeriğindeki ses dalgalarının görünmesini sağlıyor. Kısıtlı bir kullanıcı ile test edilen özellikte dalga biçimdeki görseller ile ses içeriği daha somut hale getiriliyor.

Küçük bir grupta test ediliyor

“Belirli beta test kullanıcıları artık sohbet balonlarında ses dalga biçimlerini görebiliyor. Bu özellik WhatsApp hesabınız için etkinleştirilmişse ses kayıtlarınız için ses dalga biçimlerini görebilirsiniz. Ancak, birinden ses kaydı aldığınızda dalga biçimleri görünmeyebilir.” denilerek duyurulan yeni özelliğin kullanıcılar için sağlayacağı en önemli avantaj ses düzeylerinin görüntülenebilecek olması.

Kaynakta yer alan ifadelerde bir kişinin bağırıp bağırmadığını anlamanın en kolay yolunun WhatsApp ses dalgalarına bakmak olduğu belirtti. Ancak kullanıcılar böyle bir sesli mesaj alındığında dalgalar üzerinden analiz yapmayı muhtemelen pek tercih etmeyecek. Buna karşı uygulamanın görsel açıdan daha da zenginleşmesini sağlayacak olan yeni özellik, bu bakımdan kullanıcıları memnun edebilir. Test edilen özellik ile ilgili şu an ne kadar gelen bilgilerde ana uygulamaya özelliğin ne zaman ekleneceğine dair bir bilgi paylaşılmadı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir