WhatsApp, Hindistan ve Brezilya’daki para gönderme özelliğini diğer ülkeler için de açmak için harekete geçti. 

WhatsApp, Brezilya ve Hindistan’da para gönderme işlemleri yapılabiliyor. Kullanıcılar birbirine direk olarak mobil uygulama üzerinden diledikleri kadar para aktarabiliyorlardı. Çatı şirket olan Meta geçtiğimiz günler içerisinde Hindistan’da İadeler özelliğini de kullanıcılarına beğenisine sunmuştu. WhatsApp uygulaması ile para göndermeye teşvik etmek amacıyla, işlem başına kullanıcıya geri ödeme yapmaya başladı. Meta, WhatsApp’ın para gönderme özelliğini yaygınlaştırma yolunda en büyük adımlardan birini attı. Dijital para cüzdanı olan Novi yakın zamanda içerisinde WhatsApp uygulamasına entegre olacak. Konu ile ilgili olarak belirtmek gerekirse, Novi, yeni adıyla Meta çatısı altında aktif olarak yer alacak. Kullanıcıların, Amerikan dolarını baz alan dijital para Pax Dollar’ı göndermeye izin veriyor. 

WhatsApp para gönderme özelliği Novi’de

2 11

Meta’nın Novi’den Sorumlu Başkanı David Marcus, 28 Ekim’de sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Tüm ödeme hizmetlerini bir araya getireceklerini dile getiren Marcus;“Ödemeler ve finansal hizmetler birimimizi ve ürünlerimizi Novi markası altında birleştiriyoruz” diyerek şunları ekledi: “… Bu ürünlerden bazıları Facebook Pay markalı, bazıları markasız ve cüzdanımız Novi markası altında faaliyet gösteriyor. Bu nedenle, zaman içinde mevcut ve gelecekteki tüm ödemeleri ve finansal hizmet deneyimlerini Novi markası altında birleştireceğiz.”

David Marcus’un bu gelişmeyi duyurmasının üzerinden kısa bir süre sonra ise, Novi, platformun WhatsApp’a entegre edileceğini gösterdi. XDA Developers, şu an için yayınlanmamış olan WhatsApp 2.21.23.10 beta sürümünün kodlarında Novi’ye ait birtakım ifadeler ortaya çıkardı. Elde edilen bilgilere göre kullanıcıların platformdan daha verimli bir şekilde faydalanmak için kimliğini doğrulaması gerekecek. WhatsApp, doğrulama işlemini kimlik belgeleri ile gerçekleştirecek. Buna ek olarak ise kullanıcıların, özçekim video kaydı yaparak kendini kanıtlaması gerekecek. Kimlik doğrulama zorunluluğu Novi’nin şu an için hizmet verdiği Guatemala ve ABD ile sınırlı olacak. WhatsApp, Hindistan’da para gönderme özelliğini UPI (Birleşik Ödemeler Arayüzü) aracılığıyla sunuyor. Bu sebeple de Hintli kullanıcılar kendilerini kanıtlamak zorunda olmadan WhatsApp Payments’i kullanabilecekler. Dijital para cüzdanı Novi ülkemizde şu an için kullanılmıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir