WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilmiş platformlar arası  bir anlık mesajlaşma ve arama veya mesajlaşma uygulamasıdır. 

Kısa sürede bu kadar popülerlik kazanan WhatsApp Messenger’ın trafiği Ağustos 2012’den Ocak 2013’e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500’e ulaşmıştır. Dünyada en fazla kayıtlı kullanıcıya sahip siber servislerden biridir. 

WhatsApp Messenger, iki kullanıcı arasında mesaj alışverişi yapmak için kullanılan bir saklama ve iletme mekanizmasıdır. Kullanıcı bir mesaj gönderdiğinde, önce depolandığı WhatsApp sunucusuna gider. Sunucu daha sonra alıcıdan mesajın alındığını onaylamasını tekrar tekrar ister. Mesaj onaylanır onaylanmaz, sunucu mesajı atmaktadır.

Önceden, kullanıcılar WhatsApp’ta her mesaj paylaştıklarında Facebook’a girip manuel olarak tekrar orada paylaşmak zorundaydı. Bu özellik sayesinde işiniz artık çok daha kolay.

whatsapp-dunya-capindaki-kullanicilar-icin-resmi-proxy-destegini-baslatiyor

WhatsApp’ın yeni özelliği çok sevilecek

WhatsApp Messenger durumları artık Facebook ile otomatik olarak paylaşılabilecek. WhatsApp Messenger, durumların Facebook platformunda da otomatik olarak paylaşılmasını sağlayan bir özellik geliştiriyor.

Yeni geliştirilmekte olan güncellemeler sayesinde her iki platformda da WhatsApp’tan çıkmaya gerek kalmadan otomatik olarak paylaşılabilecek.

WABetaInfo, WhatsApp beta sürümündeki kullanıcıların, uygulamaları değiştirmek zorunda kalmadan Facebook Stories’de WhatsApp durumlarını aynı anda paylaşmasına olanak tanıyan yeni bir özelliğin kullanıma sunulduğunu duyurmuştur.

Öte yandan bu durum kullanıcılarının isteğine bağlı olarak yapılabilecek. Varsayılan olarak Facebook’ta yayınlama devre dışıdır. Bunu etkinleştirmek için kullanıcıların Ayarlar > Gizlilik > Durum’a gitmesi ve yeni güncellemeyi kullanmak isteyen kullanıcılarının ayarlarını değiştirmesi gerekmektedir.

WhatsApp Messenger’ın yeni sürümle gelen yenilikleri henüz yapım aşamasında.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir