Olmazsa olmaz mesajlaşma uygulaması WhatsApp, mesajların silinme süreleriyle ilgili olarak harekete geçmeye karar verdi. Konuyla ilgili olarak yakın zamanda güncelleme gelebilir. 

Dünyanın en çok kullanılan üçüncü taraf mesajlaşma platformu olan WhatsApp, ara vermeden yeni özellikler üzerinde çalışmaya hızla devam ediyor. Beta testleriyle sık sık bir şeyler deneyen bu şirket, özellikle tartışmalı gizlilik politikasından sonra bu alanda iyi bir ivme elde etti. Şu an için WhatsApp’ın rakipleri, hem işlevsellik hem de özelleştirme anlamında oldukça ileri seviyededir. Örnek vermek gerekirse Telegram’ın sunmuş olduğu bu özellikler saymakla bitmeyecek şekildedir. Fakat Facebook’a ait olan bu şirket, kademe kademe ilerleyerek rakiplerindeki özellikleri uygulamaya dahil ediyor ve daha iyi bir deneyim sunmak adına hızla yenilerini eklemeye devam ediyor. 

WhatsApp, eski mesajlarda süre sınırını yükseltecek

7 2

Bilindiği üzere şu an için WhatsApp’tan gönderilen bir mesaj, yalnızca saatler içerisinde geri alınabilir. Bu durum pek çok kullanıcı tarafından oldukça büyük tepkiler topladı. Neyse ki söz konusu bu güncelleme yakın zamanda geliyor. WhatsApp’ın yeni özelliklerini daha önceden sızdıran WABetaInfo isimli kaynak, uygulamanın 2.21.23.1 sürümünde yeni bir özellik ortaya çıktı. En son beta sürümünde ortaya çıkan bu özellik mesajların silinme süreleriyle ilgili olacak. WABetaInfo, yeni sürümle beraber, WhatsApp’ın mesajları silme süresini artıracağını gösteren bir ekran resmi paylaştı. Aktarılan bu ekran resminden elde edilen bilgilere göre katı sınırlamalar konulan bu süre, ilerleyen günler içerisinde kullanıcıların üç aylık mesajların dahi silinmesine imkan tanıyacak. 

Şu an bu güncellemeyi yükleyen kullanıcılar yeni özelliği maalesef ki deneyimleyemiyor. Görüldüğü üzere WhatsApp şu an için yalnızca geliştirme aşamasındadır. Yani söz konusu bu yeniliğin beta kanalda olan kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise bilinmiyor. Fakat her şey planlandığı gibi giderse gelecek günler içerisinde ya da haftalarda yeni bir güncelleme ile test kullanıcıları bu özellikten faydalanabilecekler. WhatsApp’ın test ettiği bu özellik esasında Telegram’da uzun bir süredir bulunuyor. Kıyasıya bir rekabet ile adım adım başarıya doğru ilerleyen Telegram, uzun bir süredir hem başkalarının hem de sizin mesajlarınızın silinmesine yardımcı oluyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir