Google tarafından yapılan açıklamalara göre WhatsApp sohbet geçmişi iPhone’dan Android’e aktarılacaktır. Özellikle de şu an için sadece Pixel ve yeni çıkan cihazlarda kullanılması mümkün olacak. 

Google tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yeni bir duyuruya göre, WhatsApp sohbet geçmişini iPhone’lardan Android’e taşımayı kolay hale getiren ‘sohbet geçmişi taşıma özelliği’ artık tüm Google Pixel telefonlarda Android 12 ile piyasada yer alan tüm yeni cep telefonlarında kullanılabilecek. Bu özellik zaten Samsung cep telefonlarda bulunuyordu, ancak yapılan yeni duyurular ile beraber özelliği kullanım alanı daha da genişledi ve artık iOS’tan Android’e sohbet geçişini sağlamak adına çok daha kolay bir kullanım sağlıyor.

WhatsApp "Telefon tarihi yanlış" hatası nasıl çözülür?
WhatsApp “Telefon tarihi yanlış” hatası nasıl çözülür?

Kullanıcıların işlemi gerçekleştirebilmesi için USB-C Lightning kablosuna ve WhatsApp’ın en güncel olarak sürümüne sahip olması gerekecek. Google tarafından aktarılan bilgilere göre Android akıllı cep telefonların kurulumu sırasında kablo telefonlara bağlandıktan ve ekrana gelen QR kodun taranmasının ardından iPhone’dan Android’e sohbet aktarım işlemi başlayacak.

İşlem sırasında mesaj alımı olmayacak

Bunlara ek olarak aynı zamanda şirket, taşıma esnasında iPhone’ların WhatsApp mesaj alamayacağını, yani herhangi bir mesajın geçiş işlemi sırasında kaybedilmeyeceğine vurgu yapıldı ve söz konusu özelliğine Android 12 güncellemesi ile beraber yapacak olan telefonlara da eklenme ihtimalinin olduğu dile getirildi. Söz konusu bu özelliğin Android 12 piyasasında yer alan telefonlarda yer alacağını dile getiren şirket desteklenmesi adına telefon üreticileri ile beraber çalıştığını dile getirdi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir