WhatsApp yedeklemeleri 15 GB ile sınırlı hale geliyor. Uygulamayı ücretsiz kullanan kullanıcıların, yedeklemeleri sınırlı olacak.

Daha öncesinde bu uygulamanın yürürlüğe konulacağı belirsizdi. 2024’ün ilk yarısından itibaren bütün kullanıcıları için yedekleme depolama özelliği sınırlı hale getirilmesi planlanıyor.

WhatsApp yedeklemeleri 15 GB ile sınırlı hale geliyor. Uygulamayı ücretsiz kullanan kullanıcılar, yedeklemeleri sınırlı olacak.

WhatsApp’ın İlk Uygulamasını Deneyimleyecek Android Kullanıcıları Olacak

Yapılacak uygulama Android kullanıcılarında pilot deneme ile başlanacağı söyleniyor. Sohbet yedekleme kullanıcıları, 30 gün önceden bir bildirim görmeye başlaması ifade ediliyor.

WhatsApp’ı ücretsiz kullanan kullanıcılar, Google Drive platformunu da kullanabilecek. Fakat Google Drive uygulamasını kullanıyorlar ise 15 GB sınırı olacağını hatırlatmak isteriz. Aynı zamanda 15 GB’lık alanı Google Fotoğraflar, Gmail ve Drive hesapları içinde depolama alanı kullandıkları zaman alanda daralmalar veya kullanamama gibi problemle karşılaşmaları mümkün görünüyor.

WhatsApp yedeklemeleri 15 GB ile sınırlı hale geliyor. Uygulamayı ücretsiz kullanan kullanıcılar, yedeklemeleri sınırlı olacak.

WhatsApp Bu uygulamayı Google Drive İle Beraber Gerçekleştirecek

WhatsApp’ın pilot kullanıcıları medya ve sohbet yedeklemenin Google Drive depolama artık sınırlı olduğunu gördüklerini ifade ettiler. 

Android kullanıcıları için uygulama 1 Ocak tarihi itibarı ile başladı. WhatsApp kullanıcıları yedeklemeyi seçerlerse “Google Hesabı depolama sınırlılığına dahil edilecektir” şeklinde uyarıyı görecekler. 

WhatsApp bu uygulamayla birlikte Google Drive ile birlikte çalışmayı hedefliyor. İlerleyen günlerde bu uygulamanın kullanıcılar üzerindeki etkisi görünmesi başlayacak. Bakalım WhatsApp kullanımında azalmaya mı gidilecek, yoksa alternatif uygulama kullanımına mı geçecekler merak konusu olmayı sürdürüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir