Dünyanın popüler sohbet uygulamalarından WhatsApp, geçtiğimiz yıl içerisinde kaybolan mesajlar özelliği ile iki yeni seçenek daha sunuyor. Artık 7 günün yanı sıra bir sohbette ki mesajlar atıldıktan 24 saat ya da 90 gün sonra silinmesi tercih edilebilecek. 

WhatsApp, geçtiğimiz yıl içerisinde mesajların belirli bir süre sonra silinmesini sağlayan seçilebilir bir özelliği de kullanıcıların beğenisine sundu. Fakat söz konusu bu özellikte zaman ayarlaması için iki seçenek yer alıyor: Aynı zamanda yakın zaman içerisinde yayınlanan sızıntı bir rapor, bu özelliği daha fonksiyonel bir hale getirmek için bir güncellemenin haberini vermişti. Daha da yakın bir zaman içerisinde WhatsApp, bu yeniliğin duyurusunu yaptı. Kısa bir süre içerisinde erişim sağlanacak olan bu güncelleme ile beraber mesajların kaybolması için belirlenen süre seçenekleri, birden üçe çıkacak. Bu, sadece bir kere görüntüleme hakkı veren fotoğraflar gibi özellikle beraber WhatsApp’ın SMS gibi servislerden daha farklı olmasını sağlayacak.

24 saat ve 3 ay sonra silinme seçenekleri eklenecek

10 2

Geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulan kaybolan mesajlar özelliği, açıldığı takdirde bir sohbette ki mesajlar atıldıktan 7 gün sonra kaybolması sağlanıyordu. Fakat söz konusu bu işlem daha kısa ya da daha uzun bir süre gerçekleştiremiyordu. Sonunda ise WhatsApp, kişilerin farklı zaman aralıklarında bu özelliği kullanmak isteyebileceklerini fark ederek yapacağı yeniliğin duyurusunu yaptı. 

Muhtemelen bir sonraki güncelleme ile beraber artık WhatsApp platformunda kaybolan mesajlar için 90 gün ve 24 saat seçeneklerinden herhangi birini seçmek de mümkün olacak. Bu özellik, yine eskiden olduğu gibi teke tek sohbetler içerisinde kullanılacak ve her sohbet için bunu otomatik olarak da açmak gibi bir seçenek yoktur. Yani örnek vermek gerekirse mesajların 24 saatte silinmesini istediğiniz anda bunu bir kişinin sohbet ekranına girerek seçebilirsiniz. Atmış olduğunuz her türlü mesaj ve medya içeriği, atıldığı zamandan 24 saat sonra Snapchat platformunda olduğu gibi silinecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir