Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kaybolan mesajlar için yeni bir özellik geliştirdiğini duyurdu.

Yayımladığı sık güncellemelerle uygulama deneyimini sürekli artırmaya devam eden WhatsApp geçtiğimiz gün beta kullanıcıları için yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu açıkladı. Bir süre önce en büyük rakibi Telegram’ın popüler özelliği olan kaybolan mesajları kendi platformuna entegre eden şirket bu özelliği daha da işlevsel hale getirmeye çalışıyor. Şirketin amacı kullanıcılarına çok daha kapsamlı özellikler sunabilmek.

Kullanıcılar, kaybolan WhatsApp mesajları için zamanlayıcı oluşturabilecekler

Aslına bakarsanız bu Facebook çatısı altında olan uygulamalar için genel bir strateji diyebiliriz. Şirket başka platformlardaki özelliği kendi uygulamalarından birine entegre ettiğinde rakipleriyle mücadele verebilmek için mevcut özelliği çok daha iyi bir şekilde sunmaya başlıyor. Buda kullanıcıların uygulama tercihlerinde oldukça etkili oluyor. Sık sık benzer bir politika uygulan şirket geçtiğimiz gün anlık mesajlaşma uygulaması için yeni bir özellik yayımladığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre WhatsApp üzerinden kalıcı mesajlar göndermek istemeyen kullanıcılar içerin kendini imha etmesini istedikleri süreyi kendileri belirleyebilecekler.

Özellikleri direk tüm kullanıcılara sunmadan önce beta kullanıcılarına sunan ve geri bildirimlerle söz konusu özelliği iyice geliştirdikten sonra tam sürümü yayımlayan WhatsApp, iOS kullanıcıları için yeni bir güncelleme yayımladı. Bu güncellemeyle birlikte kaybolan mesajlar özelliğini daha da işlevsel hale getiren şirket, kullanıcıların karşı tarafa bir ileti göndermeden önce içeriğin ne zaman yok olacağını seçmesine imkan tanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar tek gösterim, 24 saat ya da 3 ay seçeneklerinden istediklerini işaretleyebilecekler.

Bir çok WhatsApp kullanıcısının yeni özelliği ilginç bulacağına hiç şüphe yok. Ama yine de özelliği kullanırken dikkatli olmakta yarar var. Şirket bu hamlesiyle kullanıcılara daha çok mahremiyet sunmak istese de uygulamada kullanıcıların kaybolan mesajlardan ekran görüntü almasını engelleyen ya da karşıdaki kişiyi uyaran bir yazılım yok. Buda şirketin özellikle birlikte vurguladığı “Gizlilik” ilkesini işlevsiz kılıyor.

Söz konusu özellik şimdilik sadece iOS işletim sistemine sahip cihazlara sahip olan beta kullanıcılarına sunuldu. Ancak şirketin ilerleyen günlerde aynı özelliği Android beta kullanıcılarına sunma ihtimali de var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir