WhatsApp’ta kullanıma yeni alınan WhatsApp Kanallar için yeni özellik geleceği açıklandı. İşte WhatsApp Kanallar güncellemesinden detaylar.

Türkiye’de de geniş bir kullanıma sahip olan WhatsApp Kanallar özelliği beğeni kazandı. Kurumsal firmaların, TV kanallarının, takımların hemen dahil olduğu sistemde, gelişmeler ve en yeni güncellemeler WhatsApp üzerinden daha hızlı bir şekilde paylaşılabiliyor. Üstelik link, video ve fotoğraf paylaşma gibi tüm özelliklerin yer aldığı WhatsApp Kanallar’da trafik kazanılması da kolaylaşıyor. Şimdi ise WhatsApp, yeni özellikler ile kanalları destekleyecek.

WhatsApp Kanallar Durumda Paylaşılacak

Gelen yeni özellik ile WhatsApp Kanallardaki içerikler kullanıcılar tarafından duruma taşınabilecek. Durum paylaşımı yapabilecek olan kullanıcılar içeriklerin daha fazla ön planda olmasını sağlayacak. Daha öncesinde böyle bir işleme izin verilmezken, etkileşimi arttırmak isteyen WhatsApp bu yeniliği sunacak. WhatsApp tarafından yeni özellik resmi olarak şöyle paylaşıldı;

WhatsApp Kanallar’a Yeni Özellik Geliyor
WhatsApp Kanallar’a Yeni Özellik Geliyor

WhatsApp Kanallar Paylaşımı Durumda Nasıl Paylaşılacak?

WhatsApp resmi blog yazısı ile WhatsApp Kanallar içeriklerinin nasıl paylaşılacağını duyurdu. Android, iOS ve masaüstü sürümlerde desteklenecek olan paylaşım özelliği oldukça basit. Kullanıcılar hangi içeriği paylaşmak istiyorsa o içeriğin üzerine uzun süreli basılı tutacak. Ardından açılacak olan menüden ilet seçeneğini kullanacak. Böylece ilet ekranı üzerinden WhatsApp durum üzerinde paylaşım yapılabilecek.   Paylaşımlar sadece durum ile sınırlı kalmayacak. Kullanıcılar aynı şekilde paylaşım seçeneği ile arkadaşlarıyla da bu içerikleri paylaşabilecek. Böylece sohbetlerde de kanal paylaşımları yer almaya başlayacak.

İlgili özellik kademeli bir şekilde tüm platformlarda yer alacak. ilgili özellik WhatsApp’ın resmi WhatsApp Kanal hesabı üzerinden yapıldı. Paylaşımda yeni özellikle ilgili bazı önemli notlara da yer verildi. Dikkat edilmesi gereken notlar ise şöyle;

  • Kanal güncellemelerinin paylaşılması halinde paylaşımda iletildi ifadesi yer alacak ve kanala da bağlantı verilecek. Bu kanalların yeni kullanıcı kazanmasında da etkili alacak.
  • Kanal güncellemesi ya da bağlantı paylaşımı aynı anda en fazla 5 kişiye iletilebilecek. Paylaşım aynı anda sadece 1 gruba paylaşılabilecek.
  • Kanallarda paylaşılan metin, bağlantı, fotoğraf, GIF ve videolar paylaşılabilecek.

WhatsApp Web sürümü dışında özellik güncelleme alan kullanıcılar ile paylaşılmış durumda. WhatsApp Web güncellemesi için ise henüz bir tarih paylaşılmadı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir