WhatsApp kanal sahipleri yeni gelen güncelleme ile birlikte kanal üyelerine artık sesli mesaj gönderebilecek. 

En büyük mesajlaşma ağlarından biri olan WhatsApp’ın Meta’ya geçmesiyle birlikte uygulamaya birçok güncelleme geldi. Bunlardan biri olan WhatsApp Kanal güncellemesiydi.  WhatsApp Kanal, yöneticilerin tek yönlü olarak metin, fotoğraf, video, çıkartma gönderebileceği ve anket yapabileceği bir yayın aracıdır. Yeni güncelleme ile birlikte WhatsApp Kanal yöneticileri, yukarıdaki özelliklere ek olarak artık sesli mesaj da gönderebilecek. 

WhatsApp Kanal ses güncellemesi
WhatsApp Kanal ses güncellemesi

WhatsApp Kanal özelliği sanatçılar, futbol kulüpleri, haber ajansları gibi farklı alanlardaki insanlar tarafından kullanılmakta. Özellikle ünlülerin kullandığı kanallarda, ses kaydının kullanıma açılması büyük bir etki yaratacak gibi görünüyor.  Meta, ses kaydı kullanım özelliğini Porto Rikolu rapçi Bad Bunny ile test ettiğini açıkladı. Bu test sonucunda özellik kullanıma açıldı.

WhatsApp’ta Günde 7 milyar ses gönderiliyor 

İstatistiklere göre, WhatsApp dünya çapında en çok indirilen 8. uygulamadır. Aylık ise 2.7 milyardan fazla kişi de WhatsApp kullanıyor. Bu durumda uygulama, küresel anlamda popülerliğini koruyor. WhatsApp’da günlük hayatımızı fazlasıyla kolaylaştıran ses kaydı ise günde 7 milyar gönderim sayısına ulaşıyor. WhatsApp Kanal yöneticilerinin de ses kaydı gönderimi sıklığını artıracağı düşünülüyor.

WhatsApp, sadece bu güncelleme ile sınırlı kalmadı. Meta, WhatsApp Kanalının güncel kalabilmesi için kanal sahibi sayısını 16 ya yükseltme kararı aldı. Uygulamanın bu kadar kullanılmasının sebebi, kullanıcı deneyimine göre güncellemeler getirmesi ve kolaylıklar sağlaması gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir