WhatsApp üzerinden gerçekleştirilen sesli ve görüntülü görüşmeler artık uygulamanın gizliliğe önem veren kullanıcıları için daha güvenli hale bürünüyor.Şirket görüşmenin diğer tarafındaki kişiden IP adresinizi koruyan yeni bir çağrılarda IP adresini koru seçeneğini ayarlara ekledi. Bu seçenek aktif hale geldiğinde görüşmeler Meta sunucuları üzerinden aktarılacak bu sayede kullanıcıların gerçek IP adresi gizlenmiş olacak.

Konu ile ilgili olarak Meta tarafından Daniel Sommermann, Attaullah Baig ve Sebastian Messmer’in imzası ile yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Günümüzde insanların kullandığı arama ürünlerinin birçoğu, katılımcılar arasında eşler arası bağlantıya sahip. Bu doğrudan bağlantı hızlı veri aktarımına ve daha iyi çağrı kalitesine olanak tanır fakat aynı zamanda katılımcıların birbirlerinin IP adreslerini bilmesi gerektiği anlamına gelir. IP adresleri, internet sağlayıcısı ve geniş coğrafi konum gibi gizlilik konusunda en bilinçli kullanıcılarımızdan bazılarının dikkat ettiği bilgileri içinde barındırabilir.

Fakat gelişmiş gizlilikten yararlanmak için bazı tavizler vermek gerekiyor. WhatsApp, IP adreslerini gizlemenin çağrı kalitesini düşürebileceğini belirtiyor. Söz konusu olan uyarı, çağrı aktarmayı kullanırken çağrı kalitesini düştüğünü görebilirsiniz mesajı ile yeni ayarın nasıl etkinleştireceğini anlatıldığı sayfada tekrar ediliyor. Şirket bununla birlikte yeni aktarma seçeneği kullanıldığında bile aramaların her zaman şifrelendiğini vurguladı.

WhatsApp kullanıcıları artık bilinmeyen numaraları susturabiliyor

WhatsApp kullanıcıları artık bilinmeyen numaraları susturabiliyor

WhatsApp kullanıcıları artık bilinmeyen numaralardan gelen çağrıları susturabiliyor. Şirket bunun spam rahatsızlıklarını önlediğini ve aynı zamanda siber güvenlik saldırıları için vektörü kapattığını belirtiyor. Bu özelliğin duyurusu geçtiğimiz Haziran ayında yapılmıştı

Şirketin blog yazısında şu ifadelere yer verilmiş: “Kullanıcı güvenliğini ve gizliliğini korumak, WhatsApp’ın dünya için özel iletişimi sağlama misyonunu yerine getirmesi için gereklidir. WhatsApp’ın yeni güvenlik özellikleri insanları güvende tutmak için diğer birçok koruma ile eşleşiyor. IP gizleme seçeneği uygulamanın ayarlar menüsünde yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir