WhatsApp gruplarından çıkanlar tüm grup üyelerine özel olarak bildirilirken kısa süre içerisinde bu durum değişecek. Çıkanlar artık istenildiği takdirde görülebilecek.

WhatsApp gruplarının kullanımı yaygınlaşması, bazı sorunları da beraberinde getirdi. Zira gruplardan çıkmak isteyenler, açık bir şekilde görülebildiğinden dolayı çoğu kullanıcı için bu durum uygun olmuyordu. Grup sohbetlerine yeni bir sistem getirmek isteyen WhatsApp ise bu geçişi daha saklı bir şekilde yapmanın yolları üzerinde çalışıyor.

WhatsApp gruplarına yeni özellik geliyor

Kullanıcıların sessiz sedasız bir şekilde gruplardan çıkmasına imkan tanıyacak olan WhatsApp, gruptan ayrılanların sadece isteğe bağlı bir şekilde görülmesini de sağlayacak. Bu kapsamda ise gruptan ayrılan kişi grup mesajlaşmalarında şu anda olduğu gibi “Gruptan ayrıldı” ifadesi ile belirtilmeyecek. Herkese açık bir şekilde kullanıcının ayrıldığı bildirilmeyecek. Bunun yerine ise grup ayar ve bilgilerinde yer alan Geçmiş Katılımcılar bölümünden gruptan ayrılan tüm kişiler görülebilecek. 60 günlük sürenin baz alındığı bu bölümde, 60 gün içerisinde gruptan ayrılmış olan tüm kullanıcılar listelenecek.

Üstelik gruptan kendi isteği ile ayrılanların yanı sıra gruptan çıkarılan kişilerin bilgileri de bu bölümde yer alacak.

WhatsApp

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir