WhatsApp, beta sürümü için sesli arama özelliğine alternatif olarak sesli sohbet isimli özelliği test ediyor. Yeni özellik Android 2.23.16.19 sürümü için WhatsApp betaya erişebilen test kullanıcıları tarından kullanıma açıldı.

Sesli sohbet özelliği WhatsApp içerisinde sesli arama ihtiyacı giderilmek üzere gruplar tarafından kullanılabilecek. Grup üyeleri artık bireysel sesli mesajlar göndermekle kalmayacak, yeni özellik sayesinde ortak bir sesli sohbete dahil olabilecekler. Bu özellik, grup sohbeti ekranının sağ üst köşesindeki dalga formu simgesi üzerinden erişilebilir. Herhangi bir üye, bu özelliği kullanarak sesli sohbeti başlatabilecek ve ekranın üst bölümünde özel bir kullanıcı ara yüz görünecek.

Sesli sohbet özelliğinde telefon görüşmelerinden farklı olarak tüm kullanıcıların kendi gruplarında bir sesli sohbet oluşturulduğunda telefonlarına anlık sessiz bir bildirim gelecek.

WhatsApp

WhatsApp’ın yeni özelliğine sadece belirli gruplar erişebiliyor

Sesli sohbet başladıktan sonra, grup üyeleri sesli sohbete katılabilecek ve konuşabilecek. Diğer yandan sesli sohbette katılımcı bulunmayınca sohbet 60 dakika içerisinde sona erecek. Henüz özelliğe belirli gruplar erişebiliyor ve sesli sohbet grup içerisinde yalnızca 32 kullanıcıyı destekliyor.

WhatsApp yakın zamanda yaptığı bir güncellemesiyle, kullanıcıların kayıtlı olmayan telefonlar numaralarına kısa mesaj göndermesi konusunda kolaylaştırma yapmıştı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir