Dünyanın en başarılı sosyal medya platformlarından WhatsApp, yeni bir güncelleme ile kullanım deneyimi artırmak istiyor. Yeni güncelleme ile beraber kullanıcılar yepyeni özellikler ile daha verimli bir kullanım elde edecek. 

WhatsApp’a geçtiğimiz haftalarda sesli mesajları göndermeden önce dinleme özelliği getirilmişti. Bir ses kaydı yaparken tekrar tekrar deneme yapmak, uygunsuz bir ses kaydı atma stresini ortadan kaldırmak için tasarlanan bu yeni özellik pek çok kişi tarafından beğeniyle karşılandı. En çok kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yepyeni bir güncelleme üzerinde çalıştığını açıkladı. Yeni güncelleme ile beraber uygulamanın daha iyi hale getirilmesinin yanı sıra bir de yeni özellikler bulunacak. WhatsApp uygulamasına yakın zamanda eklenecek olan bu yeni özellik ile sohbet grup yöneticileri daha fazla yetkiye sahip olacak. 

Grup yöneticileri tüm mesajları silme hakkına sahip olacak

Mesajlaşma, görüntülü ve sesli arama özelliğine ek olarak multimedya paylaşımına imkan tanıyan sosyal medya platformu WhatsApp, kullanıcı deneyimini daha da geliştirmek için yapmış olduğu güncellemeler ile beraber sık sık gündemde yer alıyor. WhatsApp, Google Play Beta programı ile beraber yeni güncellemeler yaparak sürümü 2.22.1.7’ye yükseltmek adına hazırlıklar için harekete geçti.

4

Günümüz içerisinde çeşitli arkadaş grupları ya da akrabalarla toplu bir iletişim kurmak adına en popüler seçeneklerden biri de elbette ki WhatsApp sohbet grupları olacak. Eğer sizde sohbet etmek, sevdiklerinizle toplu halde iletişim kurmak ya da herhangi bir organizasyonu planlamak adına hemen bir WhatsApp grubu açanlardansanız, sizin için faydalı olabilecek yeni özellikler geliyor. Bu güncelleme ile beraber yeni gelen bu özellikle; WhatsApp platformunda herhangi bir grup yöneticiyseniz gruplarda bulunan herkes için dilediğiniz mesajı silme özelliğine sahip olabilirsiniz. Bu özellik ile beraber yöneticiler, gruplara kişi ekleme veya çıkarma, grubu silme gibi özelliklerin yanı sıra daha fazla “yönetme” hakkına sahip olacaklar. 

Bu özellik sayesinde yöneticiler, gruba kişi ekleme/çıkarma, grubu silme gibi özelliklere ek olarak daha fazla “yönetme” şansına sahip olacak. Mesajların herkes için kim tarafından silindiği ise “…….. adlı yönetici tarafından silindi” notuyla görülebilecek. Şirket söz konusu bu yeni özellik ile iyileştirmeler üzerinden çalışmalar yapmaya hızla devam ediyor. Bu sebeple yeni özellik şu an için sadece Beta sürümünde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Grup yöneticileri özelinde olan bu özelliğin, tüm kullanıcılar tarafından ne zaman erişileceği ise şu an için bilinen bir durum değildir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir