WhatsApp Android tarafında uygulaması için hazırlanan en son beta sürümü, Durum sekmesinin tasarımının yenilendiğini ortaya koyuyor. Google Play Store’da yerini alan bu sürüm, durum güncellemelerini görüntülemek için yeni bir arayüzü kullanıcılarına sunuyor. Yine buna ek olarak, yeni güncellemede erişim kolaylığına ve gelişmiş navigasyona odaklanıldığını belirtelim.

Güncellenen arayüz ile durum güncellemelerinin görüntülenme biçiminde önemli bir değişiklik getirildiği kaydediliyor. Önceki yatay düzenden ve profil resmi tanımlamasından uzaklaşan yeni tasarımla daha sezgisel bir yaklaşımı benimsediğini görüyoruz.

Artık kullanıcıların ilk paylaşılan durumun küçük resim önizlemeleri aracılığında güncellemeler sekmesinin üst kısmında yer alan durum güncellemeleri tepsisinden durum güncellemelerini doğrudan ön izleyebiliyor olacak. Bu, her durum güncellemesini ayrı ayrı açmaya gerek kalmadan içeriğe hızlıca göz atmaya da olanak tanıdığını söyleyelim.

 

WhatsApp Android tarafında uygulaması için hazırlanan en son beta sürümü, Durum sekmesinin tasarımının yenilendiğini ortaya koyuyor.

Yeni Gelen Güncellemeyle Değişim Görünecek

Bu yeniden tasarımın önceki düzendeki verimsizlikleri ve sezgisellik eksikliğini vurgulayan kullanıcı geri bildirimlerine yanıt olarak güncellendi. WhatsApp, önizlemeler için büyük küçük resimler sunarak gezinme deneyimini kolaylaştırmayı ve kullanıcıların hangi güncellemeleri tam olarak görüntüleyeceklerine karar vermelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Ayrıca yeniden yer alan tasarımları hem ‘Durum’ hem de ‘Kanal’ güncellemelerini içeren Güncellemeler sekmesindeki Kanal gönderilerinin yerleşimini ve görünürlüğünü etkiler durumda. Durum güncellemelerine yönelik yeni kart tarzı formatın onları daha belirgin bir hale getirerek Kanal güncellemelerinin görüntülenme şeklini potansiyel olarak değiştirebileceği ortaya konuyor. Bu kart tabanlı önizlemelerin kapladığı alanla alakalı bazı endişelere de rağmen, asıl amaç durum güncellemelerinin daha kolay seçilmesini ve görüntülenmesini kolaylaştırmak olduğunu belirtiyor.

Beta aşamasındaki yeni tasarımın, hâlihazırda belli bir kullanıcı grubu tarafından test edilebilmeye başlandı. Kullanıcılar tarafından verilen geri bildirimler doğrultusunda da yeni tasarımın geliştirileceği kaydediliyor.

WhatsApp Başka Yenilikleri De Test Aşamasında

WhatsApp uygulaması ayrıca gelişmiş güvenlik için sohbet kilitlerini cihazlar arasında senkronize etmeyi ve Android’in Hızlı Paylaşımına benzer bir dosya paylaşım işlevini de test etmek gibi ek özellikleri de araştırdığını söylüyor. Ayrıca raporlar yer alan bilgiye göre; şirketin AB düzenlemelerine uygun olarak platformlar arası mesajlaşmayı etkinleştirebileceğini de öne sürerek paylaşıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir