WhatsApp Business uygulaması Mart ayı içerisinde boost status kısayol özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. İşletmeler yeni bir durum güncellemesi yayınladıktan sonra bu kısayolu kullanarak, yeni müşteriler çekebilmek amacı ile Facebook ve Instagram’da hızlı bir şekilde paylaşımları yapabilir. 

Meta’nın sahip olduğu en popüler anlık mesajlaşma platformu olan WhatsApp‘ın, WhatsApp Business uygulamasında durum güncellemelerinin reklamını yapabilmek için geliştirilmiş bir arayüz yayınlıyor.

Rapora ışığında WhatsApp, durum artırma kısayolunu kullandıktan sonra görünen bölümü yeniden tasarımını değiştirdi. WABetaInfo tarafından paylaşılmış olan ekran görüntüsü, durum güncellemelerinizi artıracak şekilde yeni müşterilere ulaşma ve onları WhatsApp’ta bizimle sohbet etmeye yönlendirme yeteneği gibi daha fazla bilgiyi içerisinde sağlıyor.

Bu yeni arayüz ile WhatsApp, “durumu güçlendir” seçeneğinin ne anlama geldiğini daha da net bir hale getirmek istiyor. Bu özelliği kullanarak etkileşim içerisine giren işletmeler için, yeni müşterilere ulaşmak ve bunun yanı sıra onları özel sohbet için tıkla düğmesi aracılığıyla WhatsApp’a çekmek için Facebook veya Instagram’da sponsorlu bir gönderi oluşturmak amacı ile izin verdiğini hemen anlayacaktır.

WhatsApp'a Sesli Durum Özelliği Geldi

WhatsApp Durum Güncellemeleri Artık Reklam Olarak Yayınlanabilecek!

Bir durum güncellemesi reklamı yapıldığında, bu reklam gönderisi Facebook veya Instagram’da yayınlanır. Ancak, bu özellik sadece isteğe bağlı reklam yeteneklerine sahip Instagram ve Facebook’ta kullanılabilir, bu nedenle diğer WhatsApp kullanıcılarıyla paylaşılmaz.

Ayrıca, bu özel bir iş aracı olduğundan standart WhatsApp hesapları tarafından kullanılamaz. Durum güncellemelerinin reklamını yapma imkanı sunan bölümün yeni arayüzü, WhatsApp’ın iOS beta sürümünün en son sürümünü TestFlight uygulamasından yükleyen bazı beta test kullanıcılarına sunuldu ve yakın gelecekte daha fazla kullanıcıya sunulacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir