WhatsApp telefon ile bilgisayar arasındaki senkronizasyon zorunluluğunu kaldıran çok cihaz özellikleri kullanıma açıldı. 

Dünyanın popüler so0hbet uygulamalarından WhatsApp, çoklu cihaz desteğini tüm Android ve iOS kullanıcıları için erişime açtı. Özellik şimdiye kadar sınırlı miktarda kullanılabiliyordu. Bugünden itibaren bütün akıllı cep telefonlara erişimi daha da genişletilen mesajlaşma platformu, kullanıcıların aynı anda dört farklı cihazda hesaplarını aktifleştirmesine izin verdi. Öncelikle hesabınızı WhatsApp Web üzerinden kullanabilmek için, bilgisayarınızın ve telefonunuzun internete bağlı olması zorunludur. Fakat çoklu cihaz özelliği bu durumu artık değiştiriyor. Bu özellik ile beraber WhatsApp Web artık kısmen de olsa bağımsız bir platform haline geliyor. 

WhatsApp çoklu cihaz özelliğini kullanma

26

Geçtiğimiz günler içerisinde WhatsApp Web’de de bir takım yenilikler yapıldı. Şirket uygulamanın hem tarayıcıdan giriş yapılabilen hem de mağazadan bilgisayara indirilerek kullanılabilen sürümlerini çoklu cihazlar için hazır hale getirdi. Yeni özelliği akıllı cep telefonunuzda aktif hale getirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

yenilendi. Şirket uygulamanın hem tarayıcıdan ulaşılabilen hem de mağazadan yüklenebilen sürümlerini çoklu cihaza hazır hale getirdi. Yeni özelliği akıllı telefonunuzda aktifleştirmek için aşağıdaki adımları takip edin.

  • WhatsApp’ı açın.
  • iPhone için: Sağ alt köşedeki Ayarlar simgesine tıklayın ve Bağlı cihazlar’a girin.
  • Android için: Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın ve Bağlı cihazlar’a basın.
  • ‘Çoklu Cihaz Beta Programı’ seçeneğine tıklayın.
  • Programa katılmak isteyip istemediğiniz soran bir uyarı penceresi açıldığında, işlemi onaylayın.

WhatsApp çoklu cihaz beta programına katıldıktan sonra, bilgisayarda halihazırda bulunan WhatsApp Web oturumlarınız kapatılacaktır. ‘Bağlı cihazlar’ alanına girerek parmak izi veya Face ID ile doğrulama yapın ve ardından ise QR kodunu yeniden okutarak giriş yapın. WhatsApp Web, ana telefonunuzdaki mesajları otomatik bir şekilde bilgisayarınıza aktaracaktır. Bilgisayar ile telefonunuzu senkronize etmekle uğraşmadan WhatsApp Web uygulamasını kullanabilirsiniz. Ana cihazınızı tamamen kapatsanız veya internet bağlantısına son verseniz dahi, WhatsApp ile bağlantı kurduğunuz bilgisayarda kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Unutulmaması gereken kurallar

WhatsApp uygulamasını aynı anda dört adede kadar ikincil cihazda kullanabilirsiniz. Fakat WhatsApp hesabınıza tek seferde sadece bir adet telefon bağlama hakkınız bulunuyor. Çoklu cihaz desteği, akıllı telefon zorunluluğunu tamamen ortadan kaldırmadı. Cep telefonunuzu 14 gün boyunca kullanmadığınız sürece, WhatsApp’ın bağlı olduğu cihazlarla bağlantısı kesilecektir. 

Bunlara ek olarak WhatsApp çoklu cihaz şimdilik şunları desteklemiyor:

  • Birincil cihazınızın iPhone olması halinde, ikincil cihazlardaki sohbetleri temizleme veya silme
  • Telefonlarında WhatsApp’ın çok eski bir sürümü yüklü olan kişilere mesaj gönderme veya bu kişileri arama
  • Tablet kullanma
  • İkincil cihazlarda mevcut konumu görüntüleme
  • İkincil cihazlarda toplu mesaj listeleri oluşturma ve bunları görüntüleme

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir